Suur poksimatš: Klitško lõpetas ameeriklase piinad kuuendas raundis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (keskel) koos kaaskonnaga võitu tähistamas.
Vladimir Klitško (keskel) koos kaaskonnaga võitu tähistamas. Foto: SCANPIX

Raskekaalupoksis enda käes WBA, IBFi, WBO ja IBO meistrivöösid hoidev ukrainlane Vladimir Klitško võitis kuuendas raundis ameeriklast Tony Thompsonit nokaudiga.

Matši käik:

Esimeses kolmes raundis Klitško on kontrollinud vastast, kuid ise pole eriliselt rünnanud. Tundub, et ameeriklasest ei ole talle siiski suurt vastast.

Neljas raund möödub sarnases vastase luuramises, justkui Klitško ei tahaks veel vastast pikali lüüa.

Viiendas raundis ootamatult Klitško elavnes ja minut enne raundi lõppu lööb ta Thompsoni pikali. Viimane küll suudab tõusta ja venitab kuidagi raundi lõpuni.

Kuuenda raundi algus möödu taas luuravas taktis, mille jooksul Klitško kostitab vastast paari seeriaga. Raundi lõpus tabab ta vastast teravalt ning matš ongi nokaudiga läbi. Selge võit Klitškole.

Enne matši:

Mehed on omavahel ka varasemalt kohtunud ning 2008. aastal Hamburgis toimunud matšis suutis Klitško vastase nokauteerida.

36-aastane ning 198 cm pikkune Klitško on oma karjääri jooksul pidanud 60 matši ning on nendest võitnud 57 ja 50 nendest nokaudiga. 40-aastane ja 196 cm pikkune Thompson on samas pidanud 38 matši, millest 36 on lõppenud tema võiduga. 24 korda on ameeriklane suutnud vastase nokauteerida.

Vladimir Klitško käis viimati ringis 3. märtsil, kui ta alistas Düsseldorfis prantslase Jean-Marc Mormecki. Thompsoni viimane matš oli eelmise aasta 26. mail, kui ta alistas kaasmaalase Maurice Harrise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles