Sabonise poeg valiti Balti matšil Leedu koondise parimaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvydas Sabonis.
Arvydas Sabonis. Foto: SCANPIX

Tallinnas toimuval korvpalli U16 Balti matšil esindas Leedu koondist ka legendaarse Arvydas Sabonise poeg Domantas. Samuti turniiril osalenud Iisraeli ridadesse kuulus aga Venemaa koondise peatreeneri David Blatti poeg Tamir.

Juba eile võiduga Läti üle turniiril esikoha kindlustanud Iisrael võitis täna 95:51 Eestit ning lõpetas täisedu kolme võiduga, kirjutab basket.ee.

Iisraeli resultatiivseim oli Netanel Artzi 15 punktiga. Iisreali koondise parimaks mängijaks nimetati sellel turniiril Yevgeni Holodov. Iisraeli noortekoondises mängib ka legendaarse treeneri David Blatti poeg Tamir Blatt.

Eesti jaoks ei omanud see mäng enam  turniiritabelis tähtsust ning mänguaega jagus rohkem neile, kes eelmistes mängudes vähem platsile said. Eesti meeskonna parimaks mängijaks tunnistatud Karl-Robin Jürjens näiteks tänases mängus väljakul ei käinudki. Eestlastest viskas Kristofer Kurvits 15 ning Ivo Van Tamm ja Arles Egert Lelle kumbki 9 punkti.

Hommikul esimeses mängus jagasid omavahel 2. ja 3. koha Läti ja Leedu meeskonnad. Leedu noortekoondis võttis 64:58 võidu ning sai tasuks teise koha karika.

Leedu poolt tegi kaksikduubli Arvydas Sabonise poeg Domantas Sabonis, kes viskas 20 punkti ning võttis 17 lauapalli. Noor Sabonis nimetati ka Leedu meeskonna parimaks mängijaks. Lätlastest viskasid Rendijs Feikners ja Ervins Meznieks kumbki 14 silma. Läti meeskonna parimaks mängijaks tunnistati Davis Zonne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles