John Terry astus rassismisüüdistusega kohtu ette

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Terry teel kohtusaali.
John Terry teel kohtusaali. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise ja Londoni Chelsea mängija John Terry astus täna rassismisüüdistusega kohtu ette.

31-aastast Terryt süüdistatakse Queens Park Rangersi mustanahalise mängija Anton Ferdinandi kohta rassistlike solvangute tegemises, vahendab BBC Sport. Terry eitab süüdistusi. Juhtum leidis aset Chelsea ja QPRi vahelises Inglise liiga mängus möödunud aasta oktoobris.

Viis päeva kestval istungil anti täna Westminster Magistrates´i kohtusaalis esimesi tunnistusi, süüdimõistmise korral võidakse Terryle maksimumkaristusena määrata 2500 naela suurune rahatrahv.

Kohtule öeldi, et sõnelus algas, kui Ferdinand tegi Terryle märkuse tema abieluvälise suhte kohta, mispeale Terry teda rassistlike solvangutega kostitas. Terry sõnul oli tal Ferdinandiga kõnealuses kohtumises küll sõnavahetus, ent ta eitab rassistlike solvangute tegemist.

Vahetult pärast mängu tunnistas Ferdinand, et mingeid rassistlikke väljendeid tema suunas ei kasutatud. «See on jalgpallis tavaline sõnelus, ei midagi erilist,» ütles ta mängujärgselt ja mehed surusid kätt. Hiljem nägi Ferdinand aga videomaterjali, kust selgus, et Terry siiski kasutas rassistlikke solvanguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles