Eesti lõpetas kurnava turniiri kaotusega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Pikk (5) ja Hannes Anier (7) üritavad Barcelonas klubijalgpalli mängiva Gerard Deulofeu käest palli kätte saada.
Artur Pikk (5) ja Hannes Anier (7) üritavad Barcelonas klubijalgpalli mängiva Gerard Deulofeu käest palli kätte saada. Foto: Laura Oks

Eesti alla 19-aastaste noormeeste jalgpallikoondis lõpetas koduse Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri 0:2 kaotusega tiitlikaitsja Hispaania vastu.


«Meie mängijate jaoks oli see väga hea kogemus. Paljud poisid mängivad jalgpalli Flora ja Levadia duubelmeeskondades ning nende jaoks oli suur samm tulla sellisele turniirile,» rääkis Eesti koondise hollandlasest peatreener Arno Pijpers pärast kohtumist. «Näiteks Bert Klemmer ja Andreas Raudsepp said sellel tasemel väga hästi hakkama, nad tegid peaaegu täiusliku turniiri.»

Hoopis raskemalt kulges turniir Taanis Odense meeskonnas klubijalgpalli mängiva Hannes Anieri jaoks.

23. mail tehti talle Taanis operatsioon ning pärast seda oli nelja nädala pikkune taastumisaeg. «Vorm oli kehv ning mina oma mänguga rahule ei jäänud,» rääkis pettunud Anier. «Andsin endast igas mängus maksimumi, kuid väga raske oli.»

Anier tõstis samuti esile uute kogemuste tähtsust: «Me saime mängida maailma tippmängijate vastu ning kõik said nüüd aimu oma tegelikust tasemest.»

Eestil hea distsipliin

Eesti koondis kaotas alagrupis kõik mängud. Avakohtumises Portugali tuli vastu võtta 0:3 kaotus ja teine mäng Kreeka vastu kaotati 1:4. «Ainus kohtumine, mis pettumust valmistas, oli avamäng Portugali vastu, sest lasime väravad lüüa oma eksimuste tõttu,» arutles Pijpers, kes lisas, et viimane sisse lastud värav Kreeka mängus jäi samuti kripeldama.

«Ma olen väga rahul meeskonna sisekliimaga. Kui ma kevadel võistkonna üle võtsin, siis olid meil distsipliiniprobleemid – väga palju saadi kollaseid ja punaseid kaarte. Sellel turniiril teenisime ainult ühe hoiatuskaardi,» lisas ta.

Viisakaid kiidusõnu jagus eestlastele ka Hispaania peatreeneril Julen Lopeteguil. «Eesti mängis väga hästi. Teil on füüsiliselt ja taktikaliselt hea meeskond. Meil oli vähe ruumi ning raske väravateni jõuda.»

Lillekülas 3877 pealtvaataja ees peetud kohtumise skoori avas Denis Suarez 39. minutil. Lõppskoori tõi tabloole Paco Alcacer, kes 87. minutil lõi umbes 20 meetri pealt palli värava ristnurka. Lopetegui sõnul oli hispaanlastel väga teist väravat vaja, sest tegelikult oli Eestil hea võimalus viigistada, kui teisel poolajal sai hästi löögile Artur Rättel. Hispaania väravavaht suutis aga hea löögi tõrjuda.

Anier harjumatul kohal

A-alagrupi võitis Hispaania seitsme punktiga. Teisena jõudis poolfinaali Kreeka, kes võitis eile Haapsalus 3:2 Portugali. «Meil oli turniiri raskeim alagrupp ning usun, et Hispaania tuleb ka Euroopa meistriks,» arvas Eesti koondise peatreener. «Need kolm mängu olid meie jaoks väga rasked – täna olid mehed juba poolajapausil omadega läbi, kuid eestlased ei anna mitte kunagi alla.»

Kõikides kohtumistes osalenud Anier jätkab nüüd taastumisega ning läheb tagasi koduklubi juurde. «Äsja vahetus meil peatreener ning nüüd peab kõvasti oma koha eest võitlema,» rääkis Anier. Eelmine peatreener vallandati, sest tavaliselt liigatabeli etteotsa kuuluv Odense lõpetas eelmisel hooajal 10. kohal ning pääses napilt relegatsioonist. Koduklubis näeb uus treener EMil parema poolkaitsjana tegutsenud Anieri ikka tipuründajana. «Ma polnud sellist positsiooni varem mitte kunagi mänginud,» selgitas turniiril palju ka kaitses rüganud Anier. «Me läksime kõikidele mängudele vastu väga kaitsva taktikaga.»

Odense peab 15. juulil Taani kõrgliigas avavooru kohtumise Brøndby vastu. «Esimeses paaris mängus ma ei mängi, sest pean veel taastuma,» rääkis 19-aastane ründaja.

B-alagrupis selgusid edasipääsejad eile hilisõhtul. Pärast kahte vooru oli Prantsusmaal grupi liidrina kuus punkti, Inglismaa oli nelja punktiga teine, Horvaatial oli üks punkt ning viimasel kohal oleval Serbial punkte veel polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles