Kalju ei suutnud euromängus ajalugu teha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju ei suutnud Euroopa liiga mängus Hazari murda.
Nõmme Kalju ei suutnud Euroopa liiga mängus Hazari murda. Foto: Laura Oks

Nõmme Kalju meeskond jättis kasutamata ajaloolise võimaluse jõuda edasi Euroopa liiga esimesest kvalifikatsiooniringist, kui koduväljakul tuli tunnistada Lankarani Hazari 2:0 paremust.


Kalju naasis võõrsil toimunud avamängult 2:2 viigiga ning avapoolaja algus ei ennustanud midagi halba, sest palli vallati hästi ja Hazar jäi ründemängu ehitamisega hätta. Viis minutit enne poolaja lõppu vääratati aga kaitses vaid korra ning külalismeeskond kasutas pakutud võimaluse ära, kui Ruslan Abišov palli viielt meetrilt peaga Vitali Teleši selja taha saatis. Kalju jätkas teisel poolajal surumist ja suurepärased väravavõimalused avanesid nii Damiano Quinteril kui ka Alo Bärengrubil, ent mida ei sündinud, oli värav. Hoopis Branimir Subašic kasutas 86. minutil Kalju kaitsjate eksimuse ära ja lükkas palli tühja väravasse.

Kalju peatreener Igor Prins tunnistas, et edasipääs olnuks võimalik. «Suutsime nende käike hästi kontrollida, kuid oma eksimused said saatuslikuks,» hindas Prins. Samas ei jäänud ta rahule Kalju enda ründemänguga. «Konkreetse tegevusega ei õnnestunud meil mängust eriti midagi luua,» lausus ta.

Tagantjärele raputas Prins veidi tuhka ka endale pähe. «Plaani viigiseisu hoidma minna meil polnud, aga tagantjärele võib muidugi öelda, et taktika ennast ei õigustanud. Kõrge pressingu peale me ei läinud, Hidetoshi Wakui mängis samuti pigem rünnakut toetava poolkaitsjana. Kahjuks läks seekord nii,» analüüsis Prins.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles