FENOMENAALNE: endine jalgpallur võitis juunioride MMi 100 m jooksu ajaga 10,05

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Gemili rõõmustamas Suurbritannia kergejõustiku olümpia katsevõistluste võidu üle.
Adam Gemili rõõmustamas Suurbritannia kergejõustiku olümpia katsevõistluste võidu üle. Foto: SCANPIX

Barcelonas peetaval juunioride kergejõustiku MMil võitis 100 m jooksu Suurbritannia esindaja Adam Gemili ajaga 10,05.

Tegemist on uue võistluste rekordiga ning läbi aegade viienda tulemusega juunioride vanuseklassis.Tulemuse väärtusest annab aimu fakt, et Helsingis peetud kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel triumfeeris prantslane Crisophe Lemaitre ajaga 10,09 ehk nelja sajandiku võrra nõrgema ajaga.

Gemili saavutuse teeb veelgi muljetavaldavamaks fakt, et veel selle aasta alguse tegeles ta sprinditreeningutega jalgpalli kõrvalt. Gemili kuulus kunagi Londoni Chelsea jalgpalliakadeemiasse. Täiskohaga  kergejõustikule pühendus britt alles käesoleval aastal.

18-aastane sprinter võistles ka mullu Tallinnas peetud juunioride kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel. Toona jäi tema saagiks kaks hõbemedalit – teise kohtaga tuli tal leppida nii 100 m jooksus kui ka 4x100 m teatejooksus.

Gemili osaleb ka kodustel olümpiamängudel. Kui teise ja kolmanda 100 m jooksja nimetamisega oli Suurbritannia kergejõustikuliidul mõtteainet, siis Gemili koht koondises oli kindel – ta oli ainukene sportlane, kes on täitnud olümpiamängude A-normi ning lisaks võitis ta Suurbritannia olümpia kergejõustiku katsevõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles