Mandri: olümpiat silmas pidades liigub kõik õiges suunas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri
Rene Mandri Foto: TPM

Rene Mandri (Endura Racing) sai Portugalis jätkuva 2. kategooria velotuuri GP Torres Vedras - Trofeu Joaquim Agostinho eile sõidetud esimesel etapil 50. koha, kirjutab rattaprofid.ee.

Etapi võitis kohalik rattur Sergio Ribeiro. Mandri ületas lõpujoone võitjast 10 sekundit hiljem finišeerinud peagrupis.

Proloogi ja esimese etapi kokkuvõttes jätkab liidrina Mandri tiimikaaslane Iker Camano. Mandri ise asub 16. kohal, liidrist maas 33 sekundit. Velotuur lõpeb pühapäeval.

«Olen ülirahul oma paraneva vormiga ja tundub, et OMi silmas pidades liigub kõik õiges suunas,» kirjutas Mandri oma blogis aadressil rattaprofid.ee.

«Eile toimunud etapil oli kogu meeskonnale antud ülesanne Ikeri liidrisärki kaitsta. Ka Dempster sai jalga hoida finišiks. Ma olingi kohe stardist pundi ees aktsioonis ja esimesel tõusul sain koos seitsme mehega minema, vahe hakkas kohe kärisema ja peale paari kilomeetrit ma enam taga peagruppi ei näinud. Ise istusin esialgu tuules, sest liider oli mul peagrupis. Peale 16 km võidusõitu tuli kohtunik ja jättis meid ees seisma. Läks kõvaks sõjaks portugali keeles osade sõitjate ja kohtuniku vahel, ise ma ei saanud midagi aru, kuni üks sõitja ütles mulle inglise keeles: «See on siin normaalne värk, banaanivabariik ju.» Tuli välja, et peagrupp oli ühe küla vahel valesti keeranud ja sõit jäeti seisma,» kirjeldas Mandri.

«Saime üle 10 minuti oodata ja siis jõudis ka peagrupp sinna, kus meie olime. Anti uus start ja meile ainult 20 sekundit edu grupi ees. Kohe enam töö meestel enam ei klappinud, sest nägid, et ma nagunii tööd ei tee ja grupp jõudis järgi. Paugutati edasi, kuni lasime viis meest minema. Terve päev oli vastu tuult ja enamuse sõidust kontrollis meil tempot ainult kaks meest. Viimasel 20 km pidime siis  teiste meestega ise tempot tegema, sest Blain ja Anderson olid endast kõik andnud. Jooksikud said püütud 12 km enne lõppu ja jäi kaks 1,5 km pikkust järsku tõusu, läks kõvemaks paugutamiseks.

Viimases lõpus olin veel Rowselliga pundi ees tempot dikteerimas ja viimased 2 km võtsin enda peale. Vedasin tehnilises lõpus Dempsteri viimase 300 meetri märgini esimesel possal ja siis vajusin ise läbi, sest viimased 300 meetrit oli 10-12% vastu mäge, kindlasti karmim kui Viljandi kõrgemägi. Olin nii kangis, et tekkis tunne, et ei suudagi finišini jõuda, aga sain ikka grupiga sama aja, 49 meest sõitis mööda 300m jooksul.

Dempster sai ka kahjuks 100 meetrit enne lõppu kangi ja jäi seitsmendaks, Camano meil oli kaheksas ja endiselt liider, töö sai tehtud perfektselt. Täna siis uus raske etapp. See 2 km pikkune tõus 10 km ringil, mida vaja 10 korda läbida, samuti ülitehniline paljude kurvidega linna vahel,» lõpetas Mandri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles