NBAsse kolinud Motiejunas näitas debüütmängus võimu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donatas Motiejunas Treviso Benettoni särgis.
Donatas Motiejunas Treviso Benettoni särgis. Foto: SCANPIX

21-aastane leedulane Donatas Motiejunas, kes sõlmis nädal tagasi pika lepingu korvpalliliiga NBA klubiga Houston Rockets, tegi suvelaagri esimeses mängus kohe võimsa partii. Motiejunase arvele jäi 25 minutiga 25 punkti.

2.13 pikk leedukas tabas Rocketsi 93:81 võidumängus Toronto Raptorsi üle platsilt 13 viskest 11, sealhulgas kaks kolmepunktiviset, võttis 9 lauapalli, andis kaks korvisöötu, tegi kaks vaheltlõiget ja pani ühe kulbi. «Kes hunti kardab, see ärgu metsa mingu,» kommenteeris noormees pärast mängu filosoofiliselt oma sooritust Rocketsi kodulehele.

Arvydas Sabonise korvpallikoolis ja Kaunase Žalgirises karjääri alustanud Motiejunase valis mulluses NBA draftis esimeses ringis 20. mehena Minnesota Timberwolves, ent vahetas ta siis Rocketsisse. Eelmise hooaja veetis Motiejunas siiski veel Euroopas Gdynia Prokomi meeskonnas. 2008. aastal nimetati ta hõbedase Leedu meeskonna koosseisus U18 EM-turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Rocketsiga tehtud nelja-aastane leping toob talle sisse 4,23 miljonit USA dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles