Andres Sõber: siit tuleb Eesti korvpallile paar väga kõva meest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber ja Eesti U20 korvpallikoondis möödunud suvel.
Andres Sõber ja Eesti U20 korvpallikoondis möödunud suvel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sloveenias korvpalli U20 Euroopa meistrivõistluste A-divisjoni turniiril täna napilt 69:72 Ukrainale kaotanud Eesti koondise peatreener Andres Sõber kinnitas Postimehele, et tunneb alagrupis saadud kolmest kaotusest hoolimata oma hoolealuste üle uhkust.

«Ärme siiski unustame, kus me oleme – Euroopa 16 parima meeskonna hulgas. Meie alagrupp oli väga tugev,» ütles Sõber neliku kohta, kuhu peale Eesti ja Ukraina kuulusid veel Venemaa ja Kreeka.

Mängus Ukrainaga jõudis Eesti lõpuminutil vaid punkti kaugusele, kuid siis naeratas õnn vastastele. «No see oli nii lähedal ja nii kaugel,» ohkas Sõber. «16 sekundit enne lõppu, kui olime punktiga maas, oli Jaan Puidetil pall juba näppude vahel, aga... läks ära. Muidugi, eks nad kogu aeg juhtisid ja alles lõpus saime järele,» märkis Sõber. «Aga tuletan meelde, et samas oli meil vastas meeskond, kes alles kaks nädalat tagasi võitis valitsevat meistrit Hispaaniat.»

 Sõbra sõnul sai alagrupiturniiriks seatud põhieesmärk täidetud. «Oleme seni teinud hea turniiri, läksime iga mänguga paremaks. Ütlen, et siit on kaks-kolm väga kõva meest Eesti korvpallile tulemas. See ju ongi minu meelest kõige tähtsam,» lausus ta.

Esmaspäeval alustab Eesti Ljubljanas koos teiste oma alagrupis neljandaks jäänud meeskondadega miniturniiri, mille lõpuks selguvad kohad 13.-16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles