Haye ja Chisora matsid sõjakirve

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dereck Chisora (vasakul) ja David Haye alustasid matši vihavaenlastena, ent lõpetasid sõbralikult emmates.
Dereck Chisora (vasakul) ja David Haye alustasid matši vihavaenlastena, ent lõpetasid sõbralikult emmates. Foto: AFP/SCANPIX

David Haye alistas oma suure rivaali Dereck Chisora viiendas raundis nokaudiga.
 


Pisut enam kui aasta tagasi kaotas Briti poksija David Haye raskekaalu tiitlimatšis kohtunike otsusega Vladimir Klitškole ning sattus poksifännide naerualuseks, kuna tõi kaotuse põhjuseks treeningul saadud varbaluumurru. Laupäeval aga parandas ta jõudemonstratsiooniga Dereck Chisora vastu paljude silmis oma mainet.

Mullu sügisel karjääri lõpetanud, aga nüüd uuesti poksiringi naasnud 31-aastane Haye kontrollis 30 000 pealtvaataja ees Inglismaa jalgpalliklubi West Ham United kodustaadionil Upton Parkis peetud kohtumist algusest peale ning lõi viienda raundi lõpus oma kaasmaalase Chisora kaks korda põrandale ja kohtunik lõpetas matši.

Haye jagas kiidusõnu

Kuigi mehed alustasid matši vihavaenlastena, lõpetasid nad õhtu emmates ning sellega oli sõjakirves maetud. Seni olid Haye ja Chisora pidanud mitu verbaalset lahingut, korra lasid nad isegi käed käiku, kui läksid veebruaris pärast Chisora ja Vitali Klitško matši Mün­chenis kaklema.

Seetõttu otsustaski Haye naasta ja Chisoraga poksiringis vastamisi minna. Kuna mõlemad mehed olid matšieelsetes intervjuudes üsna sõjakad, oli nii pressikonverentsil kui ka kaalumisel nende vahel metall­aed, eilse matši järel meediaga kohtudes istusid nad aga lõpuks naerulsui ühise laua taga.

Haye polnud kitsi oma vastase kiitmisega. «Chisoral on üks paremaid lõugu, mida olen kunagi löönud. Jagasin hoope, mis oleks tavaliselt inimesed pikali löönud, aga tema pidas vastu,» rääkis Haye. «Enne matši ma temast suurt midagi ei arvanud ja ma ei austanud teda, aga selline see poks juba kord ongi. Igatahes osutas ta kõvemat vastupanu, kui oskasin oodata. Arvasin, et matš saab kiiremini läbi.»

Eilset matši saatsid algusest peale raskused. Lisaks meeste sõnelustele oli probleem litsentsidega – Chisora jäi pärast kaklust Hayega oma litsentsist ilma ja Briti poksinõukogu keeldus seda tagastamast, Haye litsentsi aga ei soovitud uuendada. Seetõttu peeti kohtumine Luksemburgi poksiliidu egiidi all.

Haye arvates tuleks matši meenutada positiivsete sõnadega, kuna mõlemad pidasid end korralikult üleval ja embasid kohtumise lõpus. «See oli viimaste aastate üks paremaid Briti poksimatše,» arvas Haye. «Muidugi oli enne igasuguseid jamasid ja me riskisime paljuga, seetõttu tahan Chisorat tunnustada. Usun, et ta võib veel suuri asju korda saata.»

Sõnum Klitškole

Chisora nõustus: «See oli suurepärane matš. Paraku poks on selline, et peab olema üks võitja, aga ma tulen tagasi!»

Pärast võitu avaldas Haye, et tahab endiselt WBC tiitli nimel Klitškoga ringis kohtuda, kuid lisas, et ehk oli tema esitus Chisora vastu liiga hea. «Saatsin talle hirmutava sõnumi. Oleksin väga üllatunud, kui Vitali Klitško tahaks pärast seda minuga poksida,» lausus Haye, kes on juba viimased kaks aastat tahtnud Vitali Klitškoga poksida. «Ilmselt poksib ta mingi suvalise jobuga, kellest keegi pole kunagi midagi kuulnud, siis lõpetab karjääri ära, et poliitikasse minna. Vaadake, mida ta tegi Chisoraga ja mida tegin mina Chisoraga – miks peaks üks 40-aastane mees tahtma võidelda minusuguse noore, värske ja jõulise mehega?»

«Aga kui ta tahab minuga vastamisi minna, olen valmis,» lisas Haye. «Oleksin temaga poksides väga enesekindel, kuid ma kahtlustan, et olin Chisorale liiga tugev vastane ja Vitali ei taha minuga poksida.»

Chisora, kes kaotas veebruaris Klitškole 12 raundi järel punktidega, ennustas, et kui see matš tõesti teoks saaks, tuleks ukrainlasel vastu võtta kaotus. «Vitali ei suuda enam poksida, tal pole enam jõudu. Usun, et David võidaks,» arvas Chisora.

Las Vegases peetud kergekeskkaalu tiitlimatš lõppes pisut üllatuslikult, kui ameeriklane Danny Garcia alistas neljandas raundis tehnilise nokaudiga britt Amir Khani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles