Kegumsi etapp pakkus eestlastele häid tulemusi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep Kegumsi etapil
Priit Rätsep Kegumsi etapil Foto: Martin Mand

Nädalavahetusel Lätis, Kegumsis peetud motokrossi MM-etapp, mis on Eestile kõige lähemal peetav MM sarja võistlus ning kus on raja ääres alati palju maarjamaalasi, oli Eesti võistlejatele edukas.

Etapil oli kokku stardis kaheksa Eesti krossisõitjat, neli neist neli osales MM-sarja etapil klassides MX1 ja MX2 ning neli samas peetud Euroopa meistrivõistluste etapil klassis EMX250. Tugevas konkurentsis tuli häid kohti kõigis klassides.

MX1 klassis olid Eestit esindamas Tanel Leok (Rockstar Energy Suzuki), Gert Krestinov (Route 77 MVR-D Honda) ja Juss Laansoo (AKR KTM Racing). Parima kohaga lõpetas võistluse Leok, kes oli kahe sõidu kokkuvõttes seitsmes ning tõusis MM-sarjas kaheksandale kohale. Gert Krestionov oli kokkuvõttes  14. Esimese sõidu lõpetas ta 15. ja teises ühe koha võrra eespool.

«Esimeses sõidus oli mul üsna tavaline start, sõitsin ennast 15 kohale, rada oli hea ja jäin rahule. Eesmärk oli seatud olla kohtadel 12-15, seega täitsin selle eesmärgi üsna piiripealselt. Teise sõidu start oli hea, olin kaheksas-üheksas. Siis aga tulid kiiremad mehed mööda ja hiljem oli veel probleem gaasitrossiga - see ei keeranud ennast ise tagasi. Oleks veel Barraganist ka mööda saanud oleks väga priima olnud,» võttis Krestinov nädalavahetuse kokku.

Juss Laansoo oli esimeses sõidus 21, teise pidi aga pooleli jätma ja nii kuulus talle kokkuvõttes 24. koht. 

MX2 klassis tegi aasta tagasi samal rajal Euroopa meistrivõistluste etapi võitnud Priit Rätsep (KTM Diga Racing) oma selle aasta parima esituse, olles etapi kokkuvõttes 14. Sõitudes oli Rätsep 15. ja 14.

«Stardid olid mõlemas sõidus kehvad, esimeses sõidus ei saanud ennast korralikult käima. Kui tunde kätte sain, siis oli sõit juba hea. Teise sõidu eel tuli hull lahmakas vihma ja rada oli vett täis. Stardisirgel sain sellise sahmaka vett, et prillid olid täiesti läbimärjad, paar ringi tegin ja siis keerasin boksi, et uued prillid võtta. Vaatamata sellele sain 14. koha ja üldse jäin sõitudega rahule, probleeme ei olnud ja kohad olid korralikud,» oli Rätsepa kommentaar.

Euroopa meistrivõistluste etapil klassis EMX250 oli stardis kokku neli Eesti sõitjat. Parim koht kokkuvõttes, kaheksas, kuulus Erki Kahrole (Yamamoto RC), kes sõitudes oli mõlemal korral kümnes.

«Hea nädalavahetus oli, kuna see oli selle aasta esimene välisstart, siis ei osanud kiirust enne etappi võrrelda ja seadsime eesmärgiks olla TOP 10’s. Selle eesmärgi täitsime ja kiirusega olin samuti rahul. Kuigi kvalifikatsioon polnud hea, siis võistlusstardid oli head. Startidest sain hästi minema ja esimesed ringid olid tugevad, mis andis aluse heale lõppkohale. Kaks korda kümnes ja kokku kaheksas, tipp-topp nädalavahetus. Nüüd sõidame kaasa ka Venemaa etapi ja kui seal läheb hästi, siis ka Tšehhi ning peale seda vaatame edasi,» rääkis Erki Kahro peale etappi. 

Andre Park (RedMoto Honda Racing) oli avasõidus 13., sõites alguses Kahro ees, kuid lõpus loovutas mees kohti.  Teises sõidus oli Park 23. ja kokkuvõttes 18., saades kirja kaheksa EM-sarja punkti. Andero Lusbo (Kagu MK) oli avasõidus 28. ja teises 19. Etapi kokkuvõttes etapi kokkuvõttes teenis ta kaks punkti ja 23 koha. Sõmerpalu MK sõitja Karel Kutsar oli kokkuvõttes 29. ja kohad sõitudes olid 21. ning 25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles