Fabio Capello nimetati Venemaa koondise peatreeneriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabio Capello
Fabio Capello Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpalliliit nimetas meeste rahvuskoondise uueks peatreeneriks itaallase Fabio Capello.

«Otsustasime täna, et uueks peatreeneriks saab Fabio Capello,» lausus alaliidu asepresident ITAR-TASSile. «Loodetavasti tuleb ta peagi Moskvasse ning saame lepingu lõplikes detailides kokku leppida ja sellele allkirjad anda. See peaks sündima kolmapäeval või neljapäeval,» lisas ta.

66-aastasest Capellost saab hollandlase Dick Advocaati järglane. Venemaa koondis pidi Advocaati käe all tänavusel EMil üle elama kibeda pettumuse, kui konkurentsist langeti juba alagrupiturniiri järel. Capello lepingu pikkust pole veel avalikustatud, kuid Venemaa jalgpalliliit on mõista andnud, et näeks uut juhendajat hea meelega töötamas kuni koduste maailmameistrivõistlusteni 2018. aastal.

Varem on Capello juhendanud AC Milani, Romat, Juventust ja Madridi Reali ning võitnud kõigi nende klubidega ka liigas meistritiitli, enne kui asus 2007. aastal Inglismaa koondise tüüri juurde. Sealt lahkus ta tänavu kevadel pärast John Terry ümber puhkenud rassismiskandaali.

Venemaa koondise uue peatreeneri valimise protsess võttis kohati naeruväärsed mõõtmed, kui alaliit käis välja koguni 13 kandidaadi nimel. Nende seas olid näiteks nii Harry Redknapp, Rafael Benitez, Pep Guardiola, Marcello Lippi kui ka Marcelo Bielsa, samuti mitmed Vene tipptreenerid. Eelmisel nädalal ootamatult Moskvas käinud Capello oli aga venelaste esimene valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles