Mai Narva tuli välkmale Euroopa meistriks maksimumtulemusega

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Narva(vasakul)
Mai Narva(vasakul) Foto: Peeter Langovits

15.-19.juulini toimuvad Bosnia ja Hertsegoviinas Euroopa noorte kiir - ja välkmale meistrivõistlused, kus Eesti on esindatud noorte paremikuga. 

15.juulil toimusid Euroopa meistrivõistlused välkmales, kus parimat tulemust näitas 12-aastane Mai Narva (SK Reval-Sport), tulles neidude vanuseklassi U14 Euroopa meistriks. Märkimist väärib asjaolu, et Mai võitis kõik üheksa vastast! Osalejaid kokku selles vanusegrupis oli 27.

Edukalt esinesid ka teised meie noormaletajad. Vanuseklassis U18  võitis hõbemedali 15-aastane Ottomar Ladva (T.Truusi MKK), kes kogus võitjaga võrdselt punkte, kuid halvema koefitsendi tõttu pidi leppima teise kohaga. Samas vanuseklassis jäi käesoleva aasta Eesti meeste meister Mark Lapidus (T.Truusi MKK) neljandaks. Vanuseklassides U14 ja U10 saavutasid Henrik Haavamäe ja Kirill Chukavin (mõlemad T.Truusi MKK) teise koha vastavalt 7,5 ja 8 punktiga 9 partiist. Kuni 18-aaastaste neidude vanuseklassis kogus Triin Narva (SK Reval-Sport) 6 punkti  ning võitis sellega III koha.

16. ja 18. juulil toimuvad samas Euroopa noorte individuaalsed kiirmale meistrivõistlused ning 17.juulil viiakse läbi Euroopa noorte võistkondlikud meistrivõistlused, kus mõlemas vanuseklassis (U-14 ja U-18) osalevad ka Eesti võistkonnad.

Eesti noormaletajaid ootab ees tihe võistluskalender, sest peale Euroopa kiir- ja välkmale meistrivõistlust osalevad Lapidus, Ladva ja Narva Kreekas toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel ning auguti lõpus seisab noortel ees esimene tõsine katsumine täiskasvanute konkurentsis maleolümpial. Maleolümpia toimub Istanbulis 27.augustist 10.septembrini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles