Galerii: järveliival selgusid Eesti parimad rannamaadlejad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel võis näha Eesti maadlejaid Põltsamaa lähistel Kamari järve ääres. Suvele kohaselt võeti seekord teineteisega mõõtu liivarannal, kui aset leidsid Eesti meistrivõistlused rannamaadluses.

Vaatamata sellele, et vahetult enne võistluste algust tõusis tugev tuul ning maha sadas korralik paduvihm, oli võistlusi jälgima tulnud silmapaistev hulk pealtvaatajaid. Publikule tegi vaatemängu veel põnevamaks tõik, et sadanud vihma tõttu meenutas võistlusring pigem vesiliiva ja nii pidi üksjagu maadlejaid leidma end päeva jooksul selili heidetuna veest.

2012. aasta Eesti meistrid selgitati meeskadettide, meeste ja naiste seas. Võistlused olid pinevad, kuna nii mõnelgi võistlejal oli mängus pilet rannamaadluse maailmameistrivõistlustele.

Kadetid võistlesid kolmes kaalus. Kuni 50 kg noormeeste hulgas oli võidukas Indrek Kivimaa (MK Aberg). Juba käesoleval nädalal osaleb Kivimaa Poolas kadettide Euroopa meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses. Kuni 60 kg poiste seas kuulus esikoht Hendrik Orionile (SK Nipi). Kõige arvukamalt oli osavõtjaid üle 60 kg kategoorias ning seal hõivas esikoha Sander Silling (Vändra SKP).

Mehed jagunesid nelja kaalukategooriasse. Kuni 60 kg meeste seas võitles esikoha välja Sander Orion (SK Nipi), kuni 70 kg kaalus Hergo Andruse (SK Nipi), kuni 80 kg kaalus Silver Tõgen (EMÜ SK) ning 80+ kg meeste seas Ragnar Kaasik (MK Tulevik).

Naiste arvestuses selgitati kolm Eesti meistrit. Maria Kilk (EMÜ SK) võitis pingelises matšis kulla kuni 50 kg naiste seas. Johanna Kikkas, kes pälvis möödunud aastal juunioride rannamaadluse maailmameistritiitli, tegi puhta töö ning võttis esikoha kuni 60 kg naiste seas. Kohal oli ka Eesti esimaadleja ning värske Euroopa meister Epp Mäe. Mäe kaela riputatigi 60+ kg naiste kuldmedal. Seega seisab septembris nii Kaasikul kui ka Mäe ees sõit Taisse Pattayasse, kus toimuvad rannamaadluse maailmameistrivõistlused.

Lisaks sellele, et Eesti koondise koosseisus sõidavad käesoleval suvel olümpiamängudele Heiki Nabi ning Ardo Arusaar, on meie maadlejad ka mujal rahvusvahelisel tasemel mõõtu võtmas. Nii kattusid eelnimetatud rannamaadluse meistrivõistlused Soomes peetud rahvusvaheliste CSIT meistrivõistlustega, kus olid edukad ka meie maadlejad.

Kreeka-rooma maadluses täiskasvanutele sai Erkki Alak kuni 84 kg meestest teise koha ning Elari Piksar oli kuni 120 kg meestest kolmas. Juuniorite arvestuses võitis Ivan Belikov kuni 60 kg kehakaalus hõbeda ning Kristjan Toots oli kuni 66 kg kategoorias neljas.

Samuti peeti maha võistlused rannamaadluses, kus meie maadlejad hõivasid poodiumikohad taas neljal korral. Täiskasvanute arvestuses võitis esikoha Erkki Alak (kuni 90kg). Kristjan Toots (kuni 70kg) ja Elari Piksar (üle 90kg) said hõbemedali ning kadettide arvestuses tuli teisele kohale Ivan Belikov (kuni 70kg).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles