Jämsä istub täna taas paati

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä.
Andrei Jämsä. Foto: Raigo Pajula

Londoni olümpiamängudele sõitva Eesti neljapaadi ettevalmistuses seisab täna ees oluline päev, sest üle nädala aja istub jälle paati Andrei Jämsä.


Eelmisel nädalal Jämsä teistega koos ei harjutanud, sest teda vaevas seljavalu. «Olen seitse päeva saanud elektri- ja magnetravi, massaaži, määrinud ennast erinevate kreemidega ning ka paar süsti on tehtud,» kirjeldas Jämsä keerulist nädalat. «Tunne on viimastel päevadel päris hea olnud, kuid lõplikult saab kõik selgeks siis, kui teisipäeval teistega koos paati istun.»

Teised neljapaadi liikmed Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo on terve nädala Viljandi järvel kolmekesi harjutanud. Jämsä on treeninud vahelduva eduga jalgrattaga sõites.

Sõudjale on valu teinud väike punkt seljas, mis on rohkem pinges kui ülejäänud lihased ning selg on tasakaalust väljas. «Eks homme (teisipäeval) näeb, kuidas selg paadis vastu peab – seal võib iga väiksem kõikumine kuidagi mõjuda,» selgitas ta.

Vigastus lõi sportlase sõnul välja väikese ülekoormuse ja külma ilma tõttu. «Lihas polnud treenimise ajal piisavalt soe,» rääkis ta. «Eks teised paatkonna mehed on ikka natukene murelikud, kuid mina olen igati positiivne ning usun, et kõik saab korda.»

Eile õhtul Viljandis toimuvasse treeninglaagrisse naasnud Jämsä ravi jätkub mulkide juures, kus mees saab veel mõned magnetraviprotseduurid.

«Sellised asjad ikka juhtuvad, kuid seekord on ajastus eriti kehv,» võttis Jämsä olukorra kokku. Neljapaadi liikmed sõidavad Londonisse 25. juulil, võistlus algab 28. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles