Flora võtab eurosarjas tugevalt Baselilt pingevabalt mõõtu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora fännid.
Flora fännid. Foto: Andres Haabu

Eesti valitsev jalgpallimeister FC Flora võõrustab täna õhtul Euroopa Meistrite liiga teises eelringis senise eurokarjääri ilmselt tugevaimat vastast FC Baselit.

Mullu Meistrite liigas kõigepealt alagrupiturniiril Man­chester Unitedi konkurentsist lükanud ning seejärel 16 parema seas avamängus ka Mün­cheni Bayernit võiduga ehmatanud Basel saabus Tallinna selges favoriidirollis ning mulluse hooaja imede üks peaarhitekte, juhendaja Heiko Vogel ei kavatsenudki eilsel pressikonverentsil seda eitada. «See mäng on esimene samm teel alagrupiturniirile, mis on meie põhieesmärk,» teatas Vogel. «Oleme soosikud, kuid see on roll, mida vajame.»

Mullu suuri tegusid teinud meeskond ei ole peatreeneri sõnul eriti muutunud. «Pigem võib seda nimetada värskenduskuuriks, sest liigume ikka sama filosoofia ja strateegiaga edasi,» lausus ta. «Kuid oleme hooaja alguse tõttu alles üksteisemõistmise faasis, koduliigaski saime avamängus raske võidu,» lausus Vogel.

Vogeli valikuvõimalusi kahandab ka asjaolu, et kolm meest valmistuvad hetkel olümpiaks – Fabian Frei ja Fabian Schär viibivad Šveitsi ning Mohamed Salah Egiptuse noortekoondise juures. Oma peamise murena märkis Vogel ära teadmatuse, kes floralastest mis positsioonil mängib.

«Flora mängudest oli raske DVDsid saada, ent kaks videot on meil siiski olemas. Kuid nende põhjal
tean vaid vastaste formatsiooni,» sõnas ta.

Flora peatreeneri Martin Reimi sõnul on kõik vajalikud mehed terved ja pääsevad platsile. «Ega mul palju vangerdamisvõimalusi pole. Karl-Eerik Luigend ja Karol Mets on samuti füüsiliselt U19 finaalturniirist taastunud, ehkki emotsionaalselt võtab see ehk veel natuke aega,» lausus ta.

«Selge, et läheme kaitsest lähtuvalt mängima. Peamine on rumalaid eksimusi vältida, mängu algus peab olema võimalikult lihtne,» sõnas Flora kapten Karl Palatu. Betoonkaitset Flora aga Baselile ette seada ei kavatse. «Tegelikult on meil hea lihtne platsile minna, sest saame ainult võita – nii tulemuse kui ka kogemuste poolest,» lausus Reim. «Ma ei usu, et peaksime üle pabistama,» leidis ka Palatu. «Noortel meestel on U19 finaalturniirist värsked pingeliste mängude kogemused olemas.»

Kui mullu pidas Flora enne euromänge väikese sõprusturniiri tugevate välisklubidega, siis tänavu keskenduti treeningutele. «Mullu jäi trennidest vajaka ja ehk on selle võrra meeste mängunälg suurem,» avaldas Reim lootust.

«Tõsi, et koduselt karikamängult Eston Villaga pole just kergeim Baseli vastu minna, aga peame hakkama saama. Mõned videod Baseli sõprusmängudest ja esimesest liigamängust on meil olemas. Peame ise mängima sama mängu, mida koduliigaski, lihtsalt tunduvalt paremini,» sõnas ta.

Flora ja Baseli mäng algab Lilleküla staadionil kell 18.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles