Michael Johnson: Oscar Pistoriusel võib olla ebaõiglane eelis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Johnson
Michael Johnson Foto: SCANPIX

USA jooksukuulsuse, 400 meetri jooksu rekordiomaniku Michael Johnsoni arvates võib Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksjal Oscar Pistoriusel olla ebaõiglane eelis.

Johnsoni sõnul ei peaks kunstjalgadega Pistoriust lubama võistlema jooksjatega, kes jooksevad omadel jalgadel, edastab The Telegraph.

Jalgadeta Oscar Pistorius osaleb Londoni olümpial kahel jookusalal -  400 meetri ja 4x400 meetri teatejooksus. Pärast tavaolümpiat osaleb Pistorius ka paraolümpial.

Johnsoni sõnul ollakse Pistoriusele loa andmisega üle piiri mindud. Samas aga on see kunstjalgadega jooksja paljude iidoliks.

«Pistoriuse loos on kaks poolt – nii inimlik kui spordipoliitiline. Tunnen Oscarit hästi ja ta teab minu seisukohta. Ei ole teada, kuidas tema kunst jooksujalad ikkagi töötavad – kas need annavad talle eelise või mitte võrreldes oma jalgadel jooksjatega. Võimalik, et annavad,» lisas Johnson.

Ta lisas, et Oscar Pistorius on suurepärane inimene ja hea sportlane ning näide, et puue ei takista tegelemast sellega, mis meeldib.

«Oscari jaoks ei ole piire, tal ei ole kartust võistelda koos tervete jooksjatega. Selle tõttu on raske mõista, kust peaks minema piir tervete ja puudega sportlaste vahel,» sõnas Johnson.

Johnson võitis 16 aastat tagasi Atlanta olümpial 400 meetri jooksus kuldmedali ning ta kuulus Barcelona olümpial 4 korda 400 meetri võitnud USA meeskonda.

Johnsoni arvates ei pruugi 25-aastane Pistorius Londoni olümpiamängudel finaaljooksu jõuda.

Johnsoni 400 meetri rekord on 1999. aastal Sevillas püstitatud 43,18 sekundit. See on ka maailmarekord. Pistoriuse parim aeg on 45,07 sekundit.

«Ta parim aeg on 45 sekundit, see ei ole medali võitmiseks piisav. Kuid samas on siiski küllalt neid jooksjaid, keda ta edestada võib. Oscar on mu sõber, kuid see ei takista mul oma seisukohta avaldamast,» nentis Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles