Kõrgemast klassist Basel murdis Flora vastupanu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
FC Baseli keskväljamees David Degen (paremal) mängis kolleegid FC Florast korduvalt üle.
FC Baseli keskväljamees David Degen (paremal) mängis kolleegid FC Florast korduvalt üle. Foto: Mihkel Maripuu

JALGPALL. FC Flora pidi eileõhtuses Meistrite liiga teise eelringi avamängus tunnistama FC Baseli 2:0 paremust. Mõlema tabamuse eest hoolitses üks vastaste nimekamaid mängumehi, mullu Manchester Unitedit kollitanud Alexander Frei.


Florale maksis seejuures mõlema värava puhul kätte vaid hetkeks kadunud kontsentratsioon. 65. minutil lükkas Frei karistusalas tekkinud segaduse lõpuks palli esimest korda peaga väravasse, rõõmustades sadakonda Baseli poolehoidjat, kes sama värava taga lakkamatult laulu lõi. 87. minutil realiseeris ta aga penalti, kui Karl Palatu oli Baseli mängija kiire vasturünnaku lõpetuseks karistusalas maha tõmmanud.

«Mis siin salata, eriti teisel poolajal oli ju näha, et kohati mängisid justkui mehed noorte poiste vastu,» nentis Flora peatreener Martin Reim pärast mängu. «Algul jõudsime nendega veel võidu rabeleda, kuid seda enam võimalusi nad teisel poolajal leidsid. Nende füüsis ja palliga minek on hoopis teisest klassist,» lausus ta. Eriti torkas taseme vahe silma keskväljal, kus Valeri Minkeneni ja Andre Frolovi üritused rünnakut algatada jäid tihti aeglaseks.

«Pidime teisel poolajal mängu veel kompaktsemaks tõmbama,» lisas Reim. «Nad on nii palju tasemel meeskond, et leidsid meie nõrkused kiirelt üles. Ma ei taha pilvedesse tõusta, tänases mängus oleksime pidanud väga hästi õnnestuma, et paremat tulemust püüda,» viitas Reim ühe näitena olukorrale, kus Karl Mööl sai avaminutitel Karl-Eerik Luigendilt kaitseliini selja taha ilusa söödu, ent tema üritus palli üle Yann Sommeri tõsta maandus Baseli värava katusel.

«Kuid paratamatult on nii, et kui kaitses palju jooksed, jääd ka rünnakul sammukese hiljaks,» tõdes Reim.

Nädala pärast Šveitsis toimuvale kordusmängule pole Reimil enda sõnutsi hetkel veel aega mõelda, sest laupäeval ootab ees ülitähtis koduliiga mäng Nõmme Kaljuga. «Häbisse muidugi ei taha võõrsil jääda, ehkki edasipääsuvõimalused on minimaalsed,» sõnas Reim.

Märksõnad

Tagasi üles