Peep Pahv: piiride ületamine

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv
Peep Pahv Foto: Pm

Neli Eesti kergejõustiklast on kindlustanud koha esikaheksas, lisaks veel üks koht esikümnes ning täna-homme veel paar võimalust. Selline on Torino sisekergejõustiku EMi esimese päeva saldo. Pole paha, mis?

Kindlasti on aga neidki, kes kohe ütlevad, et sise-EM pole mingi õige tiitlivõistlus ning neid kohti ei maksa ületähtsustada. Mõneti õige - olümpiajärgsel hooajal pole tõesti kõik tipud kohal, ent eestlaste kõrged kohad ei sünni sugugi nigelate tulemuste toel. Vastupidi, ridamisi on püstitatud isiklike rekordeid, hooaja tippmarke ning kõige krooniks Ksenija Baltalt Eesti rekord.

Eesti spordisõbrad on harjunud, et hooaja alguses võimsalt paugutavad kergejõustiklased - välja arvatud muidugi kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter - kipuvad tiitlivõistluste ajaks vormi minetama. Just selle nukra seaduspärasuse murdjana on Torino EMil väga oluline roll. Kui üks tiitlivõistlus õnnestub, siis miks ei võiks midagi sarnast juhtuda ka järgmistel jõuproovidel. Mitu sportlast on ju Torinos ennast ahistava needuse või mõttemaailma kammitseva maagilise piiri ületanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles