Dopingu tõttu tuurilt taandunud Schleck: mind on mürgitatud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fränk Schleck.
Fränk Schleck. Foto: SCANPIX

Tour de France’il positiivse dopinguproovi andnud ja tuuri pooleli jätnud Fränk Schleck vannub kategooriliselt oma süütust ning kahtlustab kellegi kurja kätt.

Schlecki kolm päeva tagasi antud uriiniproovist leiti Xipamide’i nimelise diureetikumi jälgi. Rahvusvahelise jalgrattaliidu UCI ettekirjutuse põhjal eemaldas RadioShack-Nissani meeskond luksemburglase tuurilt, kuid meeskond jätkab siiski võistlemist.

Ratturil on neli päeva aega nõuda B-proovi analüüsimist ning Schleck kavatseb seda ka teha. «Eitan kategooriliselt mis tahes keelatud aine kasutamist,» lausus Schleck oma avalduses. «Ma ei oska testitulemusi mitte kuidagi selgitada ja seega nõuan B-proovi uurimist. Kui analüüs kinnitab esialgset tulemust, olen kindel, et langesin mürgitamise ohvriks.»

RadioShacki tiimi pressiesindaja Philipp Maertensi sõnul käis Schleck eile vabatahtlikult Prantsusmaa politseis tunnistusi andmas. Meeskonna hotell kubises nii vormis kui ka erariietes politseinikest, kuid Maertensi kinnitusel ühtegi tuba läbi ei otsitud.

RadioShacki meeskond on juba tänavuse tuuri eel riivamisi dopinguteemaga kokku puutunud, kui tuurile jättis tulemata tiimipealik Johan Bruyneel. Varasem US Postali meeskonna tiimipealik on seotud USA antidopinguagentuuri uurimisega, mis ajab ka tuuri seitsmekordse võitja Lance Armstrongi varasemate võimalike pattude jälgi. Nii Bruyneel kui ka Armstrong on igasugust dopingutarvitamist seni kategooriliselt eitanud.

32-aastane Schleck lõpetas mulluse Tour de France'i Cadel Evansi ja oma noorema venna Andy järel üldarvestuse kolmanda kohaga. Tänavusel tuuril hoidis ta enne loobumist 12. kohta, jäädes liidrist Bradley Wigginsist maha 9 minutit ja 45 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles