Seitsmetunnisel operatsioonil käinud Soome rallitähe karjäär on ohus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toni Gardemeisteri rallikarjäär on seljavigastuse tõttu ohus.
Toni Gardemeisteri rallikarjäär on seljavigastuse tõttu ohus. Foto: SCANPIX

Soome rallisõitjale Toni Gardemeisterile, kes vigastas Venemaal toimunud pikamaarallil avariis raskelt selga, tehti Helsingis seitsme tunni pikkune operatsioon. Soomlase karjääri jätkumine on hetkel kahtluse all.

«Autosport on olnud alati minu elu lahutamatu osa ja aiman juba, et kui ma ei saa sellega pikka aega tegeleda, saab see raske olema,» tõdes Gardemeister, kelle sunnitud võistluspaus võib ulatuda koguni üheksa kuuni.. «Karjääri jätkamise üle saan aga otsustada alles siis, kui arstid on mu täielikult terveks tunnistanud.»

Gardemeister ja tema lätlasest kaardilugeja Agris Petersons sattusid avariisse ralli kolmandal päeval, kui sõitsid teelt välja kraavi. «Löök oli nii tugev, et tundsin kohe seljas valu ja pidin katse pooleli jätma,» meenutas Gardemeister Siiditee rallil juhtunud õnnetust.

Petersons avariis viga ei saanud, kuid soomlane lennutati kõigepealt helikopteriga Astrahani haiglasse ja raviti teda seal neli päeva, siis aga viidi Helsinkisse, kus Gardemeisteri selga paigaldati seitsmetunnise lõikuse käigus raudplaat.

Gardemeister on autoralli MM-sarjas osalenud 112 osavõistlusel ning lõpetas oma parimal hooajal 2005. aasta üldarvestuse neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles