Euroopa meister Balta: see on mu elu parim päev

Peep Pahv
, Torino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meister Ksenija Balta
Euroopa meister Ksenija Balta Foto: AP / Scanpix

«See on mu elu parim päev – Euroopa meistriks ei tulda ju väga tihti,» sõnas sinimustvalgesse lippu mähkunud Ksenija Balta napid veerand tundi pärast kaugushüppe Euroopa sisemeistriks tulemist.

Neljandal katsel hüpatud 6.87 tähendas ühtlasi maailma hooaja tippmarki. Esimesed neli katset püsis Balta teisel kohal.

«Pärast seda kui hüppasin 6.73, tekkis raske moment – pinge langus. Aga suutsin end kokku võtta ja pinge uuesti üles kruvida,» rääkis Balta. «Sisendasin endale, et ei anna kergelt alla, või vähemalt ei tee kellelgi võitu lihtsaks. Seda, et hüppan 6.87, ma muidugi ei mõelnud.»

Balta hinnangul oli kulla taganud hüpe ideaalne.

Samas ei möödunud Balta võistlus sugugi lihtsalt. Juba pärast esimest katset hoidis ta põlvel jääkotikest. «Pärast eilset võistlust andis põlv tunda. Tegelikult polegi ma kunagi kaks päeva järjest kaugust hüpanud,» selgitas ta. «Samas olen ju teinud mitmevõistlust, see aitas.»

Seitsme aastase vaheaja järel Eestile sise-EMilt medali toonud Balta väitis, et suureks peoks pole tal jaksu. «Praegu püsin tänu emotsioonidele jalul, kuid pärast dopingu kontrolli ja hotelli sõitmist ja voodisse kukkumist, olen ilmselt nii väsinud, et ei jaksa end liigutadagi,» sõnas ta. «Aga väike pidu ilmselt tuleb kindlasti.»

Balta võitu on märgatud juba ka valitsuse tasemel. Kultuuriminister Laine Jänes helistas vahetult pärast võistlust Balta treenerile Andrei Nazarovile ning tänas teda tehtud töö eest ja õnnitles Baltat esimese tiitlivõistluste kulla puhul.

Ksenija Balta saab kuldmedali kaela homme kell 16.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles