Rally Estonia žürii otsustas: skandaalne Läti ralliäss pääseb starti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Vorobjovs Mulgi rallil.
Janis Vorobjovs Mulgi rallil. Foto: Ray Põder

Täna Otepääl startiva Rally Estonia žürii otsustas, et keelatud ajal rajaga tutvumises kahtlustatud Läti rallimees Janis Vorobjovs ja Venemaa piloot Dmitri Tagirov lubatakse võistluse starti.

Vorobjovsi ja Tagirovit nähti Rally Estonia esimesel kiiruskatsel liikumas 5. juunil. Rallimeeste sõnul võrreldakse sellist tegu dopingu tarvitamisega, ent ootamatult selgus, et võistluse juht Aivar Parts oli neile eraldanud eriloa. Selle kohaselt võisid nad kahe tunni jooksul viibida esimese kiiruskatse kolmekilomeetrisel lõigul. Väidetavalt tegeles Vorobjovs seal Tagirovi koolitamisega.

Eesti rallikomitee juhi Kristo Kraagi sõnul oli aga tegemist ilmselge petturlusega ja mehed tulnuks võistluselt eemaldada. Eesti, Läti, Venemaa ja Soome esindajast koosnenud žürii oli aga teist meelt ning mehed saavad võistlusel osaleda.

Paljud Rally Estonial osalejad protesteerivad asjade sellise käigu vastu, kandes oma autol kleepsu kirjaga fair recce, mis tõlkes tähendab: aus rajaga tutvumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles