Fazekase B-proov oli samuti positiivne

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Fazekas
Robert Fazekas Foto: SCANPIX

Ungari kettaheitjat Robert Fazekast ootab tõenäoliselt eluaegne võistluskeeld, kuna ta jäi teistkordselt dopinguga vahele, ka B-proov näitas, et sportlane on kasutanud anaboolseid steroide.

Fazekase advokaat Csaba Czegledy kinnitas, et nii A- kui B-proovist leiti stanozololi, vahendab AFP.

«Robert Fazekas ei ole keelatud aineid tarvitanud. Ta ei ole keelatud viisil oma sooritusvõimet parandada üritanud,» teatas Czegledy.

Kuigi eelmisel nädalal tuli uudis, et Fazekas jäeti Ungari olümpiakoondisest välja, väitis Czegledy, et tema klienti sellest teavitatud pole. «Robert Fazekas valmistub endiselt Londoni olümpiamängudeks,» sõnas advokaat.

Fazekas jäi esimest korda dopinguga vahele 2004. aastal pärast Ateena olümpial kuldmedali võitmist, toona jäi ta medalist ilma ning talle määrati kaheaastane võistluskeeld.

Ungari Kergejõustikuliidu presidendi Miklos Gyulai sõnul toetas ta Fazekase otsust sporti naasta. «Meil on nulltolerants. Usaldasin Robertit täielikult, aga nüüd tunnen end petetuna,» tunnistas Gyulai, kelle sõnul arutatakse Fazekase seekordset rikkumist teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles