Rahahädas Eesti meister otsib endiselt peasponsorit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Eesti meistriks tulnud Tartu mängija Rait Rikberg meistrikarikaga.
Eelmisel aastal Eesti meistriks tulnud Tartu mängija Rait Rikberg meistrikarikaga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu võrkpalliklubi, mis eelmised 13 hooaega kandis Pere Leiva nime, on juba alates aasta algusest otsinud tulutult uut peasponsorit. Nüüd kaaluvad klubi juhid mõtet otsida toetajaid meediaväljaannete kaudu.


Leivafirma pankroti tõttu oli möödunud hooajal probleeme mängijatele palga maksmisega, kuid hoolimata raskustest suutis meeskond võita Eesti-Läti ühisliiga ning ka Eesti meistri tiitli.

«Oleme aasta algusest alates läbi kamminud sadu firmasid, käinud paljudega rääkimas, kuid tulutult,» kirjeldas meeskonna mänedžer Alari Jõesaar keerulisi aegu. «Oleme pidanud läbirääkimisi ka Rimide ja Prismadega, kuid kõikidel firmadel on välisomanikud ning nendel ei ole huvi raha Eestisse jätta.»

Kuna firmadega näost näkku suhtlus pole seni loodetud tulu toonud, siis on klubi juhid mõelnud ka võimalusele meedia kaudu sponsorit otsida. «Triatleet Ain-Alar Juhanson otsis sellisel viisil toetajaid ja minu teada ta ka leidis,» ei välistanud Jõesaar olukorda, kus mõnest ajalehest võib leida kuulutuse, et Tartu võrkpalliklubi otsib peasponsorit. «Pärast seda ei saa küll mitte keegi öelda, et me ei ole vaeva näinud.» Lisaks Juhansonile on ajalehe abil sponsorit otsinud omal ajal ka rallimees Aleksander Käo.

Jõesaare sõnul võiks järgmise hooaja eelarve olla 230 000 eurot ning sellist summat ei ole võimalik paljude väikeste sponsorite pealt kokku ajada. «Eks me oleme ikka positiivsed ja püüame edasi, hiljaaegu sai veel ühte firmasse helistatud,» rääkis otsingutega tegelev mänedžer. «Juuli on puhkuste aeg ning väga raske on praegu löögile saada.»

Kindel on see, et järgmisel hooajal asuvad valitsevad Eesti meistrid tiitlit kaitsma, kuid kuldmedalite peale praegu veel mõelda ei saa. Jõesaar rääkis, et ligi kümne mängijaga on juba lepingud siiski sõlmitud. Väga oluline on sidemängija Artis Caics, kelle panus meeskonda on suur. «Ideaalis tahaks veel paar välismängijat palgata, kuid selleks on suuremat rahataskut vaja,» rääkis ta.

Ei saa välistada, et järgmisel hooajal ootab Tartu võrkpallimeeskonda ees sunnitud noorenduskuur või tuleb omamoodi vaheaasta. Esialgsete plaanide järgi lootis Jõesaar uue peasponsori teatavaks teha juba mai lõpus, kuid nüüd on asi veninud ning mängijad, kes olid huvitatud Tartuga liitumisest, sõlmivad kindluse mõttes lepinguid teiste klubidega.

«Kardo Kõresaar ja Siim Ennemuist on puhtalt meie rahamure venimise tõttu konkurentidega liitunud,» selgitas Jõesaar. Ennemuist on järgmisel hooajal TTÜ ridades ning Itaaliast naasnud Kõresaar valis Eesti meeskondadest endise koduklubi Pärnu. Viimane täiendus on Taaralinna meeskonnas 1995. aastal sündinud tulevikulootus Taavi Arula.

«Meie ei saa praegu kuidagi Selveri või Pärnu rahakotiga konkureerida. Saan ka mängijatest aru, nemad tahavad kindlustunnet. Õnneks rohkem mehi pole nii-öelda ära jooksnud. Usun, et ka Priit Luik ja Rait Rikberg jätkavad meil, kuigi lepingutel allkirju veel pole. Nad on omad Tartu poisid,» kirjeldab meeskonna juht olukorda. «Peksupoisteks me järgmisel hooajal kindlasti ei jää.»

Valitsevate Eesti meistrite mänedžeri sõnul on seesugused probleemid kogu Euroopa võrkpallielus, kus mängijate palgad on langenud paarikümne protsendi võrra. «Usun, et Oliver Venno klubiotsimise juhtum on ka sarnane. Venno venitas lepingu sõlmisega ning Fridrichshafen palkas uue ja odavama mehe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles