Taaramäe 9. kohast: olen rahul

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Per-Espen Løchen

Rein Taaramäe (Cofidis) sai eilse Tour de France'i eelviimasel etapil, 53,5 kilomeetri pikkuses temposõidus 9. koha.

Üldarvestuses tõusis Taaramäe 36. kohale. Noorte ratturite arvestuses on eestlane neljas.

«Hommikul ärgates olid silmad päris pahupidi ja hääl oli isegi väsimusest pooleldi läinud. Juba eile (üleeile – toim) õhtul otsustasin, panen siiski täiega, et kiiremini Pariisi jõuda,» kirjutas Taaramäe oma paf.com mänguportaalis paiknevas blogis. «Rajal hakkas kohe kõik suhteliselt hästi kulgema, kuid umbes 10. kilomeetril läks lampi raadio puruks, lihtsalt andis all. Seejärel reageerisin ma üle ja olin ärritunud ning tundsin liialt valu oma jalges. Sain siis vastavate käeliigutustega saateautole selgeks teha, et raadioga kaputt. Auto pani siis ruuporist nii palju infot, kui tuli, kuid sellega on see probleem, et tuul ja rahva kisa summutab 80% sellest infost ära. Nii siis kaotasin aega ringteedel ning pimedates kurvides, kus ma polnud kindel, kas peab pidurdama või niet. Aga see oli väike kadu, umbes 5 kilomeetri jooksul andsin vast 15-20 sekundit ära, sest motivatsioon sai sellest raadio jamast häiritud. Kuid õnneks suutsin rütmi uuesti leida ja lõpetasin tugevamini kui alustasin.»

«Jalad olid tuimad. Midagi ei tundnud, nagu oleks mingi tuimestuse saanud. See võimaldas suurt ülekannet päris korralikult keerutada. 9. koht. Olen rahul,» jätkas ta. «Peaaegu nagu eelmisel aastal, kuid sel aastal oli tempo siledam ja midagi kaitsta polnud. Seega võibolla olin vähem motiveeritud kui paljud teised. Kolmandale kohale minut, pole paha, aga Wigginsile 2 min 50 sek, ma ei tea! Ma arvan, et välk peaks mulle konkreetselt lagipähe looma, et nii kiiresti sõita.»

Täna on tuuril kavas viimane, 120 km pikkune etapp, mis lõppeb Pariisis. «Nüüd on tuur tegelikult läbi. Homme (täna – toim) rohkem karneval, aga siiski tuleb Pariisis munakiviga kaetud Champs Elysees’l täie lauluga panna. Mäletan eelmist aastat: ühtpidi ülesmäge 45 km/h ja alla 75 km/h,» kirjutas Taaramäe. «Tahaks juba väga Pariisi!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles