Tartu linnatriatlon püüdleb Euroopa karika etapiks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin
Aleksandr Latin Foto: Kristjan Teedema

Eesti esimesel linnatriatlonil Tartu Mill Triathlon peetud Eesti ja Balti Karikavõistluse sarja kuuluva põhivõistluse võit jäi kodumaale – edukaim mees oli Aleksandr Latin ajaga 1:53:01.

Teise koha võttis Raimo Raudsepp tulemusega 1:59:22 ning kolmandaks tuli lätlane Andrei Dmitriev ajaga 2:00:03.

Aleksandr Latin jäi oma võistlusega rahule: «Sain ujumisega edu sisse, suutsin tehniliselt keerukal rattarajal ning jooksuga edu veelgi kasvatada. Huvitav uus kogemus oli minu jaoks ujumisdistantsi teha kiire vooluga jões.»

Latin tunnustas korraldajaid triatloni toomise eest kesklinna: «Tavaliselt lõppeb triatlon kusagil metsade ja põldude vahel, kus pole pealtvaatajaid. Siin oli finiš rahvast pungil ja see annab sportlasele väga hea emotsiooni. Loodan väga, et Tartu linnatriatlonist saab rahvusvaheline võistlus, kuhu punkte tulevad korjama kõik tipud.»

Põhivõistluse teise koha mees Raimo Raudsepp tunnistas, et üllatusi võistluses tema jaoks ei olnud: «Ujumise kuues aeg ei olnud üllatus. Rattaga tegin kaotatu tasa ja suutsin jooksuga oma kohta hoida. Seda, et ma Aleksandri vastu ei saa, teadsin juba algusest.»

Andrei Dmitriev, kolmanda koha saanud mees sõnab, et ta planeeriski tulla kolmandaks: «Teadsin, et Raimot ja Aleksandrit ma võita ei suuda, seega oligi minu eesmärgiks kolmas koht.»Dmitriev jäi väga rahule võistluse korraldusega ning publiku rohkusega kogu distantsi vältel.

Põhivõistlus toimus olümpiadistantsil (ujumine 1,5 km – ratas 40 km – jooks 10 km) ning lõpuprotokolli said tulemuse kirja 199 individuaalvõistlejad ja 25 võistkonda 5 riigist.

Pühapäeva hommikul toimunud harrastajate võistlusel startis 153 võistlejat ning distantsi pikkuseks oli ujumist 500 m – rattasõitu 20 km – jooksu 5 km. Kiireim harrastaja Markko Etverk jõudis finišisse ajaga 56:33. Teisena lõpetas valgevenelane Nikita Kotenev ning kolmandaks tuli Tautvydas Kopūstas Leedust. Naistest oli kiireim Laura Kallas ajaga 1:09:01.

Lastedistants (ujumine 160 m – rattasõit 2,5 km – jooks 0,8 km) toimus laupäeval ning startis 94 last, neist noorim kõigest 6-aastane. Kiireim oli Kregor Zirk, Johannes Siku ja Rauno Variku ees. Viiendana lõpetas kiireim neiu Marie-Elisabeth Martinson.

Tartu Mill Triathloni peakorraldaja Ain-Alar Juhanson jäi kogu festivaliga väga rahule: «Teoks sai minu suur unistus, korraldada oma kodulinnas triatlon! Kõige enam tundsin muret, kuidas linnarahvas ürituse vastu võtab, kuna liiklus sai linnas suuresti häiritud. Rõõm oli näha, et publikut oli raja ääres palju ning sportlastele elati tuliselt kaasa.»Juhanson lisas, et korralduse tase ületas kordades tema ootusi ning ta on ääretult tänulik oma meeskonnale tehtud töö eest.

Võistlusi jälginud Euroopa Triatloni Liidu delegaat Eugene Krause andis võistlustele igati kiitva hinnangu. Ta leidis, et Tartu Mill Triathlon on tasemel võõrustamaks järgmisel aastal Euroopa Karikavõistluse etappi, mis on ka võistluste korraldajate tulevikuplaanides.

Peakorraldajal mõlguvad mõttes rahvusvaheliste triatlonitippude väärilised raskema profiiliga ratta- ja jooksuradade trassid. «Kui linnaisad loa annavad, tuleb oluliselt juurde tõusumeetreid ja vaatemängulisust,»annab ta vihjeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles