Paikuse enduuro EM-etapp kujunes Leokite võidupeoks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Martin Mand

 Pärnumaal Paikusel sõideti laupäeval ja pühapäeval enduuro Euroopa meistrivõistluste etapp ja Eesti sõitjad olid seal väga edukad. Aigar Leok oli kahe päeva kokkuvõttes oma klassi võitja ja kiireim ka üldarvestuses. Martin Leok oli samuti oma klassi kiireim ja tõusis Euroopa meistrivõistluste arvestuses klassis Junior E2/E3 teisele kohale.

Kahel päeval ootas sõitjaid ees 60 kilomeetri pikkune ring, mida läbiti mõlemal päeval kolm korda. Eesti sõitjad kasutasid edukalt ära koduradade eelise, Aigar Leok (TM) oli mõlemal päeval kindlalt oma klassi, E3 võitja. Avapäeval oli Leok üldarvestuses teine, kaotades napi 2,3 sekundiga Martin Larssonile, teisel päeval oli ta aga kindlalt päeva kiireim ja see tähendas ühtlasi ka absoluutarvestuse esikohta.

«Terve nädalavahetus sujus hästi, liigseid riske ei võtnud. Pisut jäi kripeldama, et esimesel päeval 2,3 sekundiga Larssonile kaotasin. Samas teine päev kompenseeris selle täielikult, rajad olid head ja mõnus oli sõita, kui Eesti publik oli raja ääres kaasa elamas,» rääkis Aigar Leok, kelle põhitähelepanu on sel aastal enduuro MM-sarjal. EM sarjas on ta saadud punktidega kuues.

Martin Leok (KTM), kes alustas Euroopa sarja edukalt Itaalias ja tuli koduvõistlusele klassi E2/E3 Junior kolmandal kohal, ei andnud omas klassis vastastele võimalust. Esimesel päeval oli tema edu klassis teise koha saanud Gianluca Martini ees 34,23 sekundit. Teisel päeval edestas Leok Thomas Hostinskyt 23,79 sekundiga. Üldarvestuses oli eestlane avapäeva järel viies ja pärast teist päeva kuues. Euroopa MV sarjas tõusis Leok koha võrra ja on nüüd enne sellel nädalavahetusel Lätis sõidetavat etappi E2/E3 Junior klassi teisel kohal. Liider Gianluca Martini edu eestlase ees on napp kaks punkti.

E3 klassis sai Toomas Triisa (Honda) esimesel päeval oma klassi kaheksanda koha, kaotades Aigar Leokile pisut üle viie minuti. Tõnu Kallast (GasGas) oli esimesel päeval kümnes (+5.29). Teisel päeval oli Triisa taas kaheksas (+7.49) ja Kallast üheksas (+8.22). Euroopa meistrivõistlustel on Triisa 11. kohal (16 p) ja Kallast 13. kohal (14 p). 

Veteranide klassis oli Toivo Nikopensius (Yamaha) esimesel päeval viies, kaotades päeva kiireimale mehele Werner Müllerile kolme ja poole minutiga. Agu Vahur (KTM) oli 21. kohal. Almar Proos (Husaberg) pidi kahjuks esimese päeva katkestama  Teisel päeval oli Nikopensiuse hoog veel parem, kui ta lõpetas kolmandal kohal (+2.31), võitja oli taas Müller. Vahur oli taas 21. ja Proos tulemust kirja ei saanud. Meistrisarja kokkuvõttes on Nikopensius kuues (40 p), liider on täiseduga Werner (80 p).

E2 klassis oli Egon Üpraus (KTM) esimesel päeval 15. kohal, kaotades päeva võitnud Mark Wassinile pisut üle kuue ja poole minuti, teisel päeval oli Üpraus 17. kohal, kaotades päeva võitnud Cedric Cremerile 10.20. Paikusel saadud üks meistrisarja punkt annab talle sarjas 24. koha.

Samas peeti ka Eesti ja Balti meistrivõistluste etapp enduuros. Esimesel päeval lõpetasid klassi E3 esikolmikus Aigar Leok, Toomas Triisa ja Tõnu Kallast, klassis E2 Martin Leok, Lauris Ermanis ja Janis Vinters, klassis E1 Joni Kaivolainen, Henry Olenius ja Jesse Viljakainen. Seenior 40+ klassis oli esimese päeva võitja Einars Vinters, teine Toivo Nikopensius ja kolmas Janne Vesterinen. Teisel päeval oli esikolmik klassis E3 täpselt sama, E2 klassis oli taas kiireim Martin Leok, teine Janis Vinters ja kolmas Kristians Evarsons. E1 klassis jäi aga taas sama esikolmik samaks. Seenior 40+ klassi kiireim oli Nikopensius, teine Einars Vinters ja kolmas Janne Vesterinen.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles