Eesti krossimehed jõudsid Venemaa EM-etapil esikümne piirile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Park.
Andre Park. Foto: Martin Mand

Koos motokrossi MM-sarja etapiga sõideti nädalavahetusel Venemaal Semigorjes ka Euroopa meistrivõistluste etapp klassis EMX250. Eesti sõitjaid oli stardis neli ja tulemused oli korralikud, kui Andre Park oli kokkuvõttes 11 ja Erki Kahro 12.

Andre Park oli 12. kohaga parim eestlane kvalifikatsioonis, Erki Kahro oli 15., Karel Kutsar 21. ja Andero Lusbo (Kagu MK) 24.

Park oli avasõidus finišis 12. kohal, hoides seda kohta sisuliselt terve sõidu vältel. Kahro tegi tagasihoidliku alguse järel samuti tugeva sõidu ja tõusis lõpuks 14. kohale. Punktikohale sõitis end ka Andero Lusbo, kes oli 19., Karel Kutsar pidi sõidu kahjuks katkestama. Teises sõidus oli kiireim eestlane Kahro, kes lõpetas 11. kohal, kolm sekundit peale teda tuli üle lõpujoone Park, kelle Kahro oli suutnud selja taha jätta viimastel ringidel. Lusbo oli 20. ja Kutsar 23. Etapi kokkuvõttes oli Andre Park 11., Erki Kahro 12., Andero Lusbo 21. ja Karel Kutsar 25. 

«Ise jäin rahule, sõit läheb tõusvas joones. Pärast operatsiooni on sõidutunde vähe olnud ja nüüd on iga korraga tunne parem. Esimeses sõidus olid olud pisut rasked, kuid need olid sellised kõigile. Ootan juba huviga järgmist etappi Tšehhis, sest selleks hetkeks on sõidutunde taas rohkem kogunenud,» rääkis Andre Park peale Venemaa etappi.

 «Sel korral oli kvalifikatsioon hea. Kahjuks esimeses sõidus start ebaõnnestus ja kukkusin seal ka. Tulin esimeselt ringilt viimaste hulgas. Suutsin siiski sõita 14. kohale, selles mõttes jäin sõiduga rahule. Teises sõidus ei olnud ka start kõige parem, kuid tempo sõidus oli taas hea. Kokkuvõtvalt saab öelda, et sõit oli hea, stardid aga mitte. Nüüd läheme edasi Tšehhimaale Loketisse, järgmisele EM-etapile,» rääkis Kahro peale etappi.

Etapi võitis Mel Pocock, kes on ta täiseduga sarja liider (150 p). Eesti sõitjad avaetapil Prantsusmaal ei osalenud, Kahro on kokkuvõttes 13. kohal, olles kogunud 39 punkti. Park on 18. kohal, punkte on tal 26. Andero Lusbo on viie punktiga 33. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles