Venemaa koondislane kolib CSKAst NBAsse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Šved (paremal) jätkab karjääri NBAs.
Aleksei Šved (paremal) jätkab karjääri NBAs. Foto: SCANPIX

Moskva CSKA andis oma koduleheküljel teada, et Aleksei Šved jätkab karjääri NBAs Minnesota Timberwolvesi ridades.

Švedi agendi sõnul pakkusid tema hoolealusele lepingut nii Memphis Grizzlies kui ka Cleveland Cavaliers, kuid venelane otsustas uue tööandja valida selle põhjal, kus ta kõige enam mänguaega saaks. «Otsustasin panna end proovile kõige kõrgemal tasemel ja kasutada ära võimaluse NBAs mängida,» lausus Šved ise. «Loodetavasti sujub mul Minnesotas kõik ja saan endast maksimumi anda.»

CSKA president Andrei Vatutin kahtles aga, kas Šved on NBAks valmis. «Ehk oleks talle parem, kui ta veedaks veel aasta või kaks Euroopas. Tal on kindlasti piisavalt annet ja oskusi, et oma uuele meeskonnale piisavalt tuge pakkuda. Tahaksin, et ta areng ei peatuks, et ta teeks endale nime ja esindaks Venemaa korvpalli väärikalt,» lausus Vatutin.

Švedist saab hetkeseisuga teine venelane NBAs Denver Nuggetsi keskmängija Timofei Mozgovi kõrval. Oma uue meeskonnaga liitub ta pärast olümpiamänge. Timberwolves lõpetas mullu Läänekonverentsis 12. kohal ega jõudnud kaheksandat hooaega järjest play-offi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles