Asko Paade plaanib korvpalli vahetada metsaäri vastu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Paade
Asko Paade Foto: SCANPIX

 Üksteist hooaega Tartu korvpalli esindusmeeskonda kuulunud 28-aastane ääremängija Asko Paade on lähedal profisportlase karjääri lõpetamisele.


«Kui augusti lõpuks pole ühtegi pakkumist tulnud, võib öelda, et olen ketsid varna riputanud,» tunnistas 27-aastane mees. Postimehe andmetel on Paade pallimängimise asemel sukeldumas puiduärisse, ent mees ise jäi seda teemat kommenteerides tagasihoidlikuks.

«Päris nii ei saa öelda. Mõned sõbrad tegelevad sellega ja olen müügist huvitatud inimesi nendega kokku viinud.»
Kevadel lõppes Paade ja Tartu Ülikooli vaheline leping ning klubi pole uue kontrahti sõlmimise vastu seni huvi ilmutanud.

Mängumehe sõnul on ta vaid korra rääkinud tartlaste mänedžeri Meelis Pastakuga, ent võimalikust kokkuleppest polnud toona juttu. Ainsana on Paade tegemiste vastu tõsisemat huvi tundnud Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber, ent seegi jutuajamine jäi juba kevadesse.

«Meil jäi kokkulepe, et esmalt tegeleb ta U20 koondisega ning kui need mängud on lõppenud, siis räägime uuesti,» sõnas Paade võimaluse kohta liituda tulevaks hooajaks Rakvere klubiga. «Kui päris aus olla, siis ei tundu Tarvas mängimine minu jaoks väga ahvatlev võimalus.»
Samas lisas ta, et kui palliplatsil jätkata, sõltub palju sellest, kellega koos ja kus mängida. Tema jutust kumas läbi, et ainus huvipakkuv variant oleks jätkata Tartus.

«Minu viimase aasta statistiliste näitajate pealt pole mõtet loota, et mõni välismaa klubi minust huvituks,» nentis ta. Möödunud hooajal sai Paade Eesti meistriliigas platsile paarikümnes kohtumises, visates keskmiselt 12 minutiga 7,4 punkti.

«Vigastused on palju seganud, möödunud hooajalgi oli jalas väike rebend. Tegelikult ongi jalad päris läbi, kas sedasi on üldse mõtet jätkata… Ma ei tahaks tulevikus käia karkudega,» mõtiskles Paade oma karjääri üle. Aastaid peeti teda nooreks ja andekaks mängumeheks.

Kuigi lepingut pole ja esialgu ka ei paista, pole Paade päris niisama istunud, vaid mõõdukalt ikkagi ka trenni teinud. «Käin jooksmas ja rattaga sõitmas, kõht pole veel suureks kasvanud,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles