Levadia läbi aegade suurim väravakütt lahkub klubist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Leitan
Vitali Leitan Foto: AFP / Scanpix

FC Levadia jalgpalliklubi lõpetas poolte kokkuleppel töölepingu klubi pikaajalise ründava poolkaitsja Vitali Leitaniga.

Leitan liitus FC Levadiaga 2000. aastal FC Lantanast. FC Levadia koosseisus krooniti ta kuuekordseks Eesti meistriks ja karikavõitjaks, kirjutab klubi koduleht.

Vitali Leitan pidas oma senise karjääri jooksul 418 kohtumist Eesti Meistriliigas, nendest 350 FC Levadia särgis. Temast rohkem on meistriliigas platsil käinud vaid Maksim Gruznov, Stanislav Kitto ja endine meeskonnakaaslane Levadiast Konstantin Nahk.

Meistriliiga kõigi aegade väravalööjate edetabelis jagab Vitali Leitan koos Andrei Krõloviga teist-kolmandat kohta, mõlemal on kirjast 162 tabamust.

Levadia särgis on Leitan klubi läbi aegade resultatiivseima mängijana löönud meistriliigas 133 väravat.

Tänavusel hooajal osales Leitan 11 meistriliiga kohtumises ja lõi nendes neli väravat. Võidukas karikafinaalis murdis vahetusest väljakule tulnud 33-aastane ründaja käeluu.

«FC Levadia tänab Leitanit südamest tema suure panuse eest meeskonna saavutustesse ning soovib talle jõudu ja edu edaspidiseks,» sõnas Levadia tegevjuht Sergei Hohlov-Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles