Grönholm: Küprosel on hea puhata, aga raske sõita

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm Foto: Reuters / Scanpix

Ainsa soomlasena Küprose MM-ralli võitnud Marcus Grönholm peab sel nädalavahetusel sõidetavat võistlust sama raskeks kui varemgi.

«Kruusalõigud on väga aeglased ja seal on kole palav. Rallisõitja jaoks rasked tingimused. Hea ilmaga on Küprosel mõnus puhata, aga seal rallit sõita pole eriti tore,» ütles Grönholm uudisteportaalile mtv3.fi.

Pärast kaheaastast pausi taas sõidetav Küprose ralli on selle poolest eriline, et ühel päeval sõidetakse nii kruusal kui ka asfaldil, kuid autodel on kogu aeg all kruusarehvid. Aastal 2002 Küprose ralli võitnud Grönholm varasemast midagi sellist ei mäleta, kirjutab mtv3.fi.

«Väga põnev, et kruusarehvidega asfaldil sõidetakse. Seda ei ole vähemalt minu sõitjakarjääri jooksul varem tehtud. Aga võib-olla saab sellest asja,» mõtiskles Grönholm.

Küprose ralli on sama hästi kui MM-sarja juhtiva Sebastién Loebi koduralli. Prantslane on võiduajamise kolmel viimasel korral kindlalt võitnud.

Praegu punktitabelis Loebist kuue punktiga maas oleval Fordi sõitjal Mikko Hirvosel tuleb Loebile tõsiselt vastu hakata, kui Hirvonen tahab MM-tiitli nimel heidelda, kirjutab mtv3.fi.

Küpros ei ole Hirvose jaoks sobivaim lahingutander, kuid Grönholm ei pea kaasmaalase väljavaateid lootusetuks.

«Ega Mikko Norraski Loebist palju maha jäänud. Ta kaotas lõpuks mõned sekundid, mis rallis ei ole väga suur kaotus. Kindlasti pole Loebi võitmine võimatu ja veel ei maksa püssi põõsasse visata,» väitis Grönholm portaalile mtv3.fi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles