Viru rallil on kavas linnakatse Rakveres ja pikad hüpped Kehalas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Viru Ralli võitja Georg Gross.
Eelmise aasta Viru Ralli võitja Georg Gross. Foto: Ray Põder

10.-11. augustil sõidetakse Kehala Ringil ning Lääne-Virumaa ja Rakvere linna teedel-tänavatel Eesti autoralli meistrivõistluste neljas etapp Viru ralli. Võistlejate registreerimine on alanud ja osalejate nimekiri täieneb iga päevaga. Ka tänavu on Viru ralli jälgimine pealtvaatajale lihtsaks ja kompaktseks tehtud, enamus kiiruskatseid on tasuta ja ralli lõpetab pidulik autasustamine Rakvere linnuses.

Viru ralli start antakse 10. augustil kell 16.30 Rakvere kesklinnast. Kokku ootab sõitjaid ja publikut Viru rallil ees 11 kiiruskatset, kogupikkusega 104,8 kilomeetrit. Reedel, 10. augustil sõidetakse neli kiiruskatset, milleks kaks Rakvere linnatänavatel. Tänavu kaks korda sõidetav Rakvere linnakatse on alati meelitanud raja äärde tuhandeid rallisõpru, kes saavad näha ralliautosid kihutamas kitsamatel ja laiematel linnatänavatel.

Laupäeval on üks parimaid võimalusi ralli jälgimiseks uuendatud Kehala Ringil, mida läbib päeva jooksul kolm kiiruskatset. Kohapeal on nii toitlustus kui meelelahutus ja selleks aastaks on Kehala rada läbinud uuenduskuuri. Alates 2012. aastast võivad pealtvaatajad ka võistluse ajal oma positsioone muuta – radasid saab ületada kolme jalakäijate silla kaudu ja ka sõitjatele on lisandunud raja osas uut.

Kehala kompleks on ainulaadne selle poolest, et mitte kusagil mujal lähipiirkonnas pole rallivõistlus nii pealtvaatajasõbralik, kui siin. Ligemale 3 kilomeetrit ralliteid on ühe pilguga haaratav ja sellele alale mahub kõik autorallile iseloomulik – pikad ja kiired sirged, kiired ja aeglased kurvid, üks suur ja mitu väiksemat trampliini, mis lubavad ka sellel aastal korralikke õhulende. Lisaks Rakvere linnakatsele ja Kehala Ringile on Viru rallil põnevaid vaatamiskohti veel palju, täpsema info saab võistlusnädalal ilmuvast nädalalehest Kuulutaja. Tähelepanuväärne on ka see, et katsete kogupikkusesest 31,5 % on asfalti, lisaks Rakvere linnakatsele jagub asfaltlõike ka teistele katsetele, mis on kruusarehviga sõites parajaks väljakutseks sõitjatele.

Viru ralli enamus kiiruskatseid on publikule tasuta, vaid Kehala Ringile sissepääs maksab viis eurot ja selle pileti ostnutel on võimalus minna ka Rakvere linnuses toimuva ralli piduliku lõpetamise järgsele kontserdile, kus esineb ansambel Shanon. Kuna Rakvere linnuses on kontserdipaigas piiratud arv kohti, siis on eelis neil, kes varem kohale lähevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles