Hiiumaal tehti kardispordi ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump
Martin Rump Foto: Erakogu

Hiiumaa etapilt naasid kuldsete karikatega Martin Rump ja Christoffer Reintam ning poodiumile said astuda ka Frank Merilaht ja Jüri Vips.

Lisaks põnevale võidusõidule võis Hiiumaal peetud Eesti meistrivõistluste kolmandal ja neljandal etapil näha kogu Baltikumi ringradadel esimest korda kasutusel olevat kolme sektoriga ajavõtusüsteemi. Asper Lepiku initsiatiivil kasutusele võetud süsteem sai sooja vastuvõtu osaliseks, sest tegi sõidu jälgimise pealtvaatajatele huvitavamaks ja mehaanikutele informatiivsemaks.

Võistluse kiireima esituse tegi kindlasti Martin Rump, kes domineeris kõige kiiremat ja võimsamat KZ2 klassi ning alistas kindlalt ka senikehtinud rajarekordi. Kusjuures eelmisel aastal Euroopas KF3 klassis võistelnud Rump istus võistlussituatsioonis KZ2 kardi rooli esimest korda.

Oma selle hooaja domineerimist jätkas ka Cadet klassis sõitev Christoffer Reintam, kes on võitnud kõik senipeetud etapid. Kui reedel suutis Reintamm kogu sõidu juhtida, siis laupäevase finaali eelne vihmasahmakas muutis raja libedaks ning esimestel ringidel tegi väikese pirueti ka Reintam. Ta ei lasknud end aga sellest häirida ning püüdis kõik temast mööda pääsenud sõitjad kinni, kindlustades endale nii järjekordse kõrgeima poodiumikoha. 

Rotax Juniori ülitihedas konkurentsis näitasid head minekut Frank Merilaht ja Jüri Vips. Paremat tempot näitas seekord Merilaht, kes tõusis reedel ka poodiumi teisele astmele. Laupäevases finaalsõidus võitles ta kindlalt esikoha nimel, kuni lendas lõpuks pärast kokkupõrget Andrey Jatcenkoga rajalt välja. Tal õnnestus sõitu küll naasta, kuid rohkem kui poole ringilist kaotust tasa teha enam ei õnnestunud. Jüri Vips oli reedel kindlalt neljas, kuid parandas laupäeval oma positisooni, tõustes kolmandaks. Oliver Henrik Kiisa pidi mõlemal etapil leppima 17. kohaga.              

Klassis Rotax Max jäid Raiko Annask ja Karl Johann Rass esikümne keskele. Reedel oli kiirem Rass, kes lõpetad seitsmendana ning kohe tema järel ületas finišijoone ka Annask. Laupäevases finaalis vahetasid nad omavahel kohad, Annask oli seitsmes ning Rass kaheksas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles