Radcliffe'i võimalused olümpiamaratonis osaleda on 50/50

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Radcliffe
Paula Radcliffe Foto: SCANPIX

Suurbritannia maratoonar Paula Radcliffe võitleb vigastusega ning Ühendkuningriigi kergejõustikukoondise treeneri Charles van Commenee sõnul on Radcliffe tõenäolsus olümpial osaleda umbes 50%.

Radcliffe on maadelnud jalavaluga alates juuni algusest, kolm nädalat tagasi külastas ta ka maailmakuulsat Saksa arst Hans-Wilhelm Müller-Hohlfahrti, vahendab The Telegraph.

«Kas viskame münti? Paula (Radcliffe - toim) on Paula, tema tervisega on alati probleeme. Tema seisund on olnud piiripealne juba viimased kümme aastat,» kommenteeris van Commenee sportlase olukorda.

38-aastase maailmarekordinaise jaoks on kodune olümpia ilmselt viimane võimalus. Seni pole Radcliffe olümpiamängudelt medalit võitnud. Tema parimaks tulemuseks olümpialt on viies koht, mille ta saavutas Atlanta mängude 5000 m jooksus juba 16 aastat tagasi. Pekingis startis pikamaajooksja nii maratonis kui ka 10 000 m jooksus, kuid ei jõudnud kummalgi distantsil finišisse.

Praegu jätkab Radcliffe vaatamata oma kroonilistele liigeseprobleemidele mäestikulaagrit teiste Suurbritannia pikamajooksjatega.

Kolm nädalat tagasi probleemide ilmnemise ajal oli atleet ise veel lootusrikas. «Ei usu, et minu osalemine olümpiamängudel kahtluse all oleks. Sellega tuleb lihtsalt hakkama saada. Suudan joosta läbi valu,» sõnas Radcliffe toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles