Sõudjad töötlevad konkurente väikse nöökimisega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Elmo Riig / Sakala

Londoni olümpiamängudel üheks Eesti suuremaks medalilootuseks peetav paarisaeruline neljapaat tegi eile sõudekanalil esimese treeningu. Ühtegi konkurenti veel ei nähtud, küll on aga nendega kohtutud sõudekanali läheduses asuvas väikeses olümpiakülas.


Eessõudja Kaspar Taimsoo  sõnul püütakse kuival maal suheldes konkurente pisut ka psühholoogiliselt mõjutada. «Väike nöök ja töötlemine käivad asja juurde,» tunnistas ta naerdes, ent lisas kohe, et võistluses enam nalja ei tehta ja siis tuleb endast maksimum välja pigistada.

Londonis on kohal 13 neljapaati. Toimub kolm eelsõitu, millest kolm esimest pääsevad otse poolfinaali. Ülejäänutele jääb lohutussõit, mis selgitab ainsa poolfinaalist välja jääva paatkonna. Seega pole esimene sõel ülemäära tihe, kuid olümpiamängudele on pääsenud ainult väga tugevad paatkonnad.

Eesti neljapaat on võtnud kindla eesmärgi jõuda otse poolfinaali. «Oleme nagu viitsütikuga pomm – peame lihased lahti sõitma,» märkis Taimsoo. «Eelsõidul on siiski teatud tähtsus olemas ja midagi see näitab. Kui me ei peaks kolme hulka mahtuma, on midagi halvasti.»

Kuna sõudjad elavad suurest olümpiakeskusest eemal, korraldatakse täna neile eraldi avatseremoonia. Olümpiatule süütamist vaatavad sõudjad aga teleri vahendusel. Samas polnud Taimsoo kindel, kas ta suudab südaööni üldse üleval püsida. Juba laupäeva hommikul lähevad eestlased esimest korda starti, kui on kavas eelsõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles