Gruusia koondis tuleb Eestisse raskekahurväega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Sanikidze (palliga).
Viktor Sanikidze (palliga). Foto: SCANPIX

Gruusia korvpallikoondis toob pühapäeval Saku Suurhallis algavale Nelja Rahvuse Karikaturniirile korvpallis tõelise raskekahurväe.

Eestisse tuuakse näiteks Tel-Avivi Maccabi 216-sentimeetrine keskmängija Giorgi Shermadini, Brooklyn Netsiga äsja lepingu sõlminud Tornike Shengelia ning Itaalia meistriliigas hiilgavad Viktor Sanikidze, Manuchar Markoishvili, Nika Metreveli ja Jacob Pullen, vahendab basket.ee.

Shermadini pallis mullu Itaalia meistriliigasse kuuluvas Bennet Cantus, kus ta kogus 22 mänguga keskmiselt 9 punkti ja 5,2 lauapalli kohtumises.

Samas liigas mängis ka Eesti korvpallisõbrale hästi tuttav Viktor Sanikidze, kes tõi Bologna särgis hooajaga keskmiselt 11,7 punkti ja 11 lauapalli kohtumises. 26-aastase võimsad esitused ei jäänud märkamata Euroliiga klubile Siena Montepasci, kes ta tulevaks hooajaks enda rivistusse meelitas. Kui kõik laabub plaanide kohaselt, siis saab 2008/2009 hooajal Eesti liigas pallivast grusiinist Kristjan Kanguri klubikaaslane.

Gruusia koondise viimase aja kuumim nimi on aga kindlasti 20-aastane ja 203 cm pikkune ääremängija Tornike Shengelia, kes mängis ennast NBA suveliigas Brooklyn Netsi treenerite südamesse ja tema karjäär jätkub tuleval hooajal juba ookeani taga. Mullu pallis ta Belgia Euroliiga klubis Belgacom Spirou, kus kohalikus meistriliigas kogus 18,4 mänguminutiga keskmiselt 8,8 punkti ja 4,8 lauapalli kohtumises. Euroliigas pääses ta väljakule 12. kohtumises ning seal tõi ta keskmiselt 7,6 punkti ja 3,8 lauapalli mängus.

Gruusia koondis:

Boisa  Anatoli (193) Bc Armia (Gruusia)
Giorgi Tsintsadze(193) Bc Olimpi (Gruusia)
Giorgi Shermadini (216) Maccabi  Tel-Aviv (Israel)
Corey Fisher (187) Antalia (Türgi)
Manuchar Markoishvili (196) Cantu (Itaalia)
Levan Patsatsia  (200) Bc Sokhumi (Gruusia)
Viktor Sanikidze (204) Montepasci Siena (Itaalia)
Akaki Dvalishvili(208) Tsmu (Gruusia)
Nika Metreveli  (211) Sassari (Itaalia)
Tornike Shengelia  (207) Brooklin Nets  (USA)
Besik Lezhava (193) Mia Cademy (Gruusia)
Richard Matiashvili (209) BC Kutaisi (Gruusia)
Beka Bekauri (205) Mia Academy (Gruusia)
Jacob Pullen (185) Angelico Biella (Itaalia)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles