Eesti medalilootuste avalöök

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaadi liikmetest on varasemalt olümpiamedal ette näidata Tõnu Endreksonil, kes võitis Pekingis koos Jüri Jaansoniga hõbemedali.
Eesti neljapaadi liikmetest on varasemalt olümpiamedal ette näidata Tõnu Endreksonil, kes võitis Pekingis koos Jüri Jaansoniga hõbemedali. Foto: Kenno Soo / Saksala

Londoni olümpiamängudel astuvad täna võistlustulle Eesti ühed suuremad medalilootused, kui esmakordselt tulevad veele sõudjad. Kõigepealt on kavas eelsõidud.


Paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä tuleb veele esimeses eelsõidus, mis saab alguse Eesti aja järgi kell 13.30. Lisaks eestlastele on esimeses eelsõidus favoriitide ringi kuuluvad Itaalia ja Venemaa paatkonnad.

Veel üritavad edasipääsu USA ja Prantsusmaa. Otse pääsevad kolmapäeval toimuvasse poolfinaali kolm paremat võistkonda (finaal on kavas reedel), ülejäänud paatkondadel seisab esmaspäeval ees lohutussõit.

Nii teises kui ka kolmandas eelsõidus tulevad rajale neli meeskonda, tänavu väga head minekut näidanud ja olümpia eel suurimateks favoriitideks kerkinud horvaadid katsuvad teises eelsõidus jõudu Austraalia, Poola ja Uus-Meremaaga.

Kui kõikidel neljapaadi liikmetel on varasemast olümpiakogemus olemas, siis Eton Dorneys asuvas võistluspaigas võib näha ka olümpiadebüüti tegevaid Eesti sõudjaid. Viimasel minutil OMile pääsenud Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam tulevad starti paarisaeruliste kahepaatide kolmandas ehk viimases eelsõidus.

Eestlaste vastasteks on Suurbritannia, Uus-Meremaa ja Argentina ning sellest seltskonnast pääsevad edasi teisipäevasesse poolfinaali kolm paremat paatkonda ja homsesse lohutussõitu langeb viimaseks jäänud võistkond.

Kahepaatide esimene eelsõit on Eton Dorneys kavas Eesti aja järgi kell 12.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles