Kanter: pean olümpial oma hooaja parima tulemuse heitma

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna osalesid Eesti kettaheitjad Gerd Kanter ja Märt Israel Londoni eeslinnas Hendonis peetud võistlusel. Kanter võitis jõuproovi tulemusega 67.36 ja Israel oli 65.02 m pikkuse heitega teine.

«Hooaja tulemusi vaadates tuleb enam-vähem rahul olla. Täna oli rütmiga probleeme, aga vimasel heitel õnnestus korralik heide teha ja sellepärast annan võistlusele positiivse hinnangu. Oleksin tahtnud tegelikult 68 meetrit heita,» võttis võitja tänase jõuproovi kokku.

Hooaja tähtsaima jõuproovi eel on Eesti vägilane suurtele eesmärkidele keskendunud.

«Sellist asja pole veel olnud, et oleksin tiitlivõistlustel oma hooaja parima tulemuse heitnud, aga kui tahan Londonis poodiumile jõuda, pean seda tegema,» sõnas Kanter.

Oma hooaja tippmarki tublisti parandanud Märt Israel oli soorituste üle rõõmus. «Võistlusega olen muidugi rahul – heitsin neli korda üle oma senise parima tulemuse ja viimase heitega ületasin ka olümpiamängude A-normi,» kommenteeris võistlust Israel.

«Aasta on olnud raske, viimased kolm nädalat olen roppu moodi drille teinud enesetunde ja vormi kallal,» rääkis 28-aastane sportlane olümpiaeelsest ajast.

Meeste kettaheite kvalifikatsioon toimub Londonis 6. augustil ja olümpiavõitja selgub päev hiljem peetavas finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles