Cavendish: keegi ei tahtnud meid aidata

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish
Mark Cavendish Foto: SCANPIX

Enne tänast Londoni olümpiamängude jalgratta grupisõitu pidasid paljud favoriitideks koduradadel võistlevat Suurbritannia meeskonda ning selle ohtlikku sprinterit Mark Cavendishi. Brittide taktika aga nurjus ning Cavendish leiab, et ka konkurendid on selles süüdi.

«Tundus, et teised olid seni õnnelikud kui meie (Suurbritannia koondis – toim) ei võida,» ütles pettunud Cavendish.

«Grupis oli veel 70 meest, aga mitte keegi ei tahtnud meid aidata. Austraallased ei näidanud üles mingisugust huvi,» sõnas Suurbritannia sprinter.

32-meheline jooksikutegrupp põgenes peagrupi eest viimasel raskel tõusul ning püüdmatuks nad jäidki. Umbes seitse kilomeetrit enne lõppu spurtisid omakorda jooksikute hulgast Aleksander Vinokurov ja Rigoberto Uran, kes omavahel ka võidu jagasid. Uran pidi finišisirgel tunnistama kogenud Vinokurovi paremust.

Cavendishi lõpetas võistluse 28. kohal, kaotust Vinokurovile kogunes 40 sekundit.

Brittide energiavarusid kulutas tublisti ka grupi peas töötamine. Suurema osa sõidust jälitas peagrupp 12-mehelist jooksikute gruppi, kus olid esindatud pea kõikide suurriikide esindajad peale Suurbritannia ja Saksamaa. Selline olukord tähendas, et need kaks koondist pidid tegema jälitajate püüdmiseks kõige rohkem tööd.

Kuna pärast ühtede jooksikute püüdmist ründas 32-meheline grupp, olid brittide ja sakslaste jõuvarud juba liialt ammendunud, et neid püüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles