Korraldajad on vahistanud 16 piletitega hangeldajat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletitega kaubitsejate tõttu on Londonis mitmes võistluspaigas hulk istekohti tühjaks jäänud.
Piletitega kaubitsejate tõttu on Londonis mitmes võistluspaigas hulk istekohti tühjaks jäänud. Foto: SCANPIX

Londoi olümpiamängude korraldajatel on tulnud seni ühe tõsisema probleemina rinda pista piletitega hangeldajatega. Politseioperatsioonide järel on 16 inimest juba vahi alla võetud.

Vahistamised leidsid aset reedel ja laupäeval olümpiapargi lähistel ning Wimbledonis, kus peetakse mängude tennisevõistlused. «Piletitega kaubitsemine on ebaseaduslik ja toob kahju neile, kes tõesti soovivad mänge vahetult kogeda,» lausus politsei vanemuurija Nick Downing Reutersile.

Paljud britid on avaldanud pahameelt, nähes laupäeval mitmel võistlusareenil hulgaliselt tühje kohti, ehkki ametlikult on piletid sinna ammu välja müüdud. Politsei hoiatas aga rangelt, et keegi hangeldajatelt pileteid ei otsiks. «Neilt kurjategijatelt pileteid ostes maksate suure tõenäosusega liiga palju, toetades samal ajal kuritegevust,» lisas Downing.

Korralduskomitee LOCOG sõnul olid tühjaks jäänud kohad mõeldud sponsorite esindajatele ja on algatatud uurimine, miks need tühjaks jäid. Politsei avaldas ka kahe vahistatu isikuandmed – nendeks on 57-aastane sakslane Wolfgang Menzel ja 30-aastane slovakitar Maria Bukranova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles