Tundmatu naine punases põhjustas avatseremoonial turvaskandaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine punases ilmus India delegatsiooni sekka kontvõõrana.
Naine punases ilmus India delegatsiooni sekka kontvõõrana. Foto: SCANPIX

Olümpiamängude avatseremoonia on toonud endaga kaasa korraliku turvalisusskandaali, sest nagu on nüüdseks selgunud, pääses koos India delegatsiooniga sissemarsile kõigile tundmatu naisterahvas.

Oma riietusega ülejäänud delegatsioonist selgelt eristunud daam punases jakis põhjustas imestavaid pilke juba avatseremoonia ajal, kuid nüüd on selgunud, et ka India delegatsiooni liikmetel pole vähimatki aimu, kellega tegemist oli.

«Tal polnud sinna mingit asja. Tegemist on täiesti selge sissetungijuhtumiga ja me kavatseme sellest kindlasti korraldajatega rääkida,» kurjustas India delegatsiooni asejuht Brig P. K. M. Raja. «Keegi meist ei tea, kes see oli ja kuidas ta sinna pääses. Häbilugu, et tal lasti koos meie sportlastega marssida.»

Nii palju on siiski selge, et naine liitus India sportlastega juba turvatsoonis, seega pidi ta mingil moel sinna pääsema. «Staadionile sisenedes ütles üks turvamees, et peab meie ees sammuma. Arvasime seetõttu, et ka too naine on korralduskomiteega seotud. Staadionile sisenedes kõndis ta meie ees sammunud sõltumatute olümpiasportlaste järel, siis tuli aga järsku tagasi meie juurde ja hakkas lipukandja Sushil Kumariga kõrvuti astuma,» kirjeldas Raja.

Kui Rajalt küsiti, kas naine oli India päritolu, vastas ta pahaselt: «Kust mina tean, sama hästi võis ta olla ka asiaat või lõuna-ameeriklane.»

Selge on, et niisama ei kavatse India juhtunut jätta. «Nõuame kindlasti korraldajatelt vabandust. Sissemarss on mõeldud riikide delegatsioonidele, aga tema häbistas meid kogu maailma ees... India delegatsiooni näidati vaid kümme sekundit ja see naine röövis kogu meie aupaiste,» oli Raja õnnetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles