Londonis 17. koha saanud Treier lõpetab karjääri

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier
Grete Treier Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Naiste grupisõidus 17. koha saanud ja sellega Londoni olümpial seni parimaks eestlaseks tõusnud Grete Treier kinnitas, et see jäi tema viimaseks suureks võidusõiduks.

 «Osalen veel kahel velotuuril, kuid MMile mineku võimaluse annan praegu Belgias mulle kaasa elanud noortele tüdrukutele,» sõnas ta ja justkui teatepulga üleandmisena saatis Eesti naisratturite uuele põlvkonnale tervituse.

Treierile teevad valu jalad ja selg. Eriti tõsiselt lööb vaevus välja külma ilmaga. «Ootasin sooja ja päikest Pekingis ja siin, kuid seda ei tulnud. Rohkem ma sellisesse võimalusse ei usu,» sõnas ta ja lisas, et pidi valu kannatama ka olümpiavõistlusel. «Kahju, et jalad pidid just täna olema sellised… Mõnikord on ju ka helgemaid hetki. Suurema osa võistlusest rippusin peagrupi lõpus ja värisesin. Isegi pulss ei tõusnud nii kõrgele kui tavaliselt.»

Kaks korda kaaslaste kukkumiste taha toppama jäänud ja korra ka ratta tagumist jooksu vahetanud Treier võitles end mõlemal korral peagruppi tagasi ning paar kilomeetrit enne lõppu üritas koos mõne kaaslasega neljanda koha heitluseks eest ära minna, kuid tulutult.

Naiste grupisõidu olümpiavõitjaks krooniti hollandlanna Marianne Vos. «Varem on ta pidanud leppima teise kohaga, olin selle poolt, et ta nüüd võidaks. Tegemist on väga andeka tüdrukuga,» märkis Treier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles