Phelpsi šokk – esimene võistlus ja esimesena medalita

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Michael Phelps.
Pettunud Michael Phelps. Foto: SCANPIX

Üheks Londoni olümpia suuremaks duelliks peeti Ameerika imeujujate Michael Phelpsi ja Ryan Lochte duelli: kumb võidab mängudelt rohkem kulda ja karda ja kas Phelpsist saab läbi ajaloo enim olümpiamedaleid võitnud sportlane. Juba nende esimene distants 400 meetri kompleksujumine tõi šokeeriva tulemuse – Lochte küll võitis, kuid Phelps jäi sootuks medalita.


Finaalis heitles Phelps küll medali eest, ent jäi esimesena ilma. «Mul oli võimalus lõpetada heal kohal, kuid asjad ei läinud nii,» kommenteeris Phelps.
Suure meistri põrumise kõrval oli esimese ujumisõhtu suureks sündmuseks hiinlanna Shiwen Ye maailmarekord 400 meetri kompleksujumises.

Ässade toimetamiste varjus piirdusid Eesti ujujad oma avadistantsidel eelvõistlusega. Eesti möödunud aasta parim naissportlane Triin Aljand leppis 100 meetri liblikujumises 1.00,43ga, mis andis 35. koha.

«Arvestades seda, et ma pole tänavu kordagi alla ühe minuti ujunud, pole tulemus väga paha,» rääkis oma ujumises viiendaks jäänud Aljand. «Olen ikkagi puhas sprinter ja pean kiiresti alustama, distantsi teises pooles väsin nagunii.»

Aljandi sõnul tunnetab ta endiselt olümpiale eelnenud mäestikulaagrist tekkinud väsimust. «Loodan, et jõuan enne 50 meetri vabaujumist leida õige teravuse,» lausus mullune Eesti parim naissportlane.

Martin Liivamägi läbis 100 m rinnuli 1.01,57ga ja oli 29. Loodetud isiklik rekord kadus lõpumeetritesse. «Tõmbasin end kinni, aga kokkuvõttes olin ikkagi päris rahul. Tundsin end vees väga hästi ja nautisin olümpiavõistlust,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles