Avapoolajal ilusat mängu näidanud koondis alistus Gruusiale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise liider Kristjan Kangur (vasakul) pidi heitlema endise Tartu Rocki palluri Viktor Sanikidzega.
Eesti koondise liider Kristjan Kangur (vasakul) pidi heitlema endise Tartu Rocki palluri Viktor Sanikidzega. Foto: Peeter Langovits

EM-valikturniiriks valmistuv Eesti meeste rahvuskoondis alistus kodusel Nelja Rahvuse Karikaturniiril Gruusiale 76:90.


2011. aasta EMil 11. koha saanud Gruusia kallutas mängu enda kasuks kolmanda veerandaja lõpus, mil vahe paisus ligi 20-punktiliseks, millest Eesti enam ei toibunudki. Peatreener Tiit Soku sõnul võib kaotuse põhjuseid näha füüsilises allajäämises. «Vastased olid füüsiliselt meist üle. Mängisime tegelikult superhästi, aga oli kaks viieminutilist ärakukkumist, mis sai lõpuks määravaks,» sõnas Sokk.

Eesti poolel demonstreeris head vormi Janar Talts, kes teisel poolajal küll pisut väsis. «Nad on väga kvaliteetne meeskond ja näitasid head mängu. Aga kaotada ei taha keegi ja me peame ikka võitma hakkama,» sõnas Talts pärast mängu.

Hästi jäi silma väga enesekindlalt tegutsenud ja üheks resultatiivsemaks kerkinud Siim-Sander Vene. «Eks Vene on juba Leedu klubides ringelnud ja kogemusi ning enesekindlust kogunud,» kommenteeris Sokk. «Kangur pole veel päris selles vormis, mis lubaks liidrile omast mängu näidata,» ütles peatreener ühe koondise liidri Kristjan Kanguri mängu kohta. Hiljuti abiellunud mees liitus koondisega teistest pisut hiljem.

Möödunud suvel koondises head mängu näidnuad tagamees Rain Veideman sai põlvevalu tõttu kaasa teha vaid avaveeriandil. «Temal annab põlv veidi tunda, aga loodan, et ta saab kiiresti tagasi rivisse,» ütles Sokk.

Peatreener Tiit Sokul oli kohtumises kasutada koguni kolm abitreenerit – peale Alar Varraku olid kohal nii sellest ametist loobuv Gert Kullamäe kui ka tema asendaja Andres Sõber. Sõnaka mehena tuntud Sõbra valju häält sai kuulda vaid korra teise veerandaja lõpus.

Korvpall
Nelja Rahvuse Karikas
Eesti – Gruusia 79:90
Eesti: Vene 18 p, Talts 19, Hallik 10, Kangur 8, T. Sokk 8, Dorbek 8, S. Sokk 2, Arbet 3.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles