Rammolt ilus algus, Karpak 11. kohal

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjetamine.
Purjetamine. Foto: Malle Kosk

 Finn-klassi purjetaja Deniss Karpak langes Londoni olümpial teise võistluspäevaga kaks kohta ning paikneb 11. kohal.


Karpak sai nii kolmandas kui neljandas sõidus 11. koha. «Deniss sõitis tegelikult kindlamalt kui avapäeval,» kommenteeris Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär, olümpial purjetamise alajuhina tegutsev Ott Kallas. «Teises sõidus läks lõpus ka kolmekordsest olümpiavõitjast Ben Ainsliest mööda. 

Nelja sõidu järel on 11 karistuspunktiga liidrikohal taanlane Jonas Høgh-Christensen, Karpakil on 45 karistuspunkti.
Eile alustasid võistlust ka Laser-klassis purjetav Karl-Martin Rammo ja Laser Radialis võistlev Anna Pohlak.

Kahe sõiduga kogus Rammo 25 karistuspunkti ja lõpetas avapäeva üldarvestuses 11. kohaga. «Karlal oli normaalselt hea päev. Ta tõusis esimeses sõidus vahepeal lausa kolmandaks, aga siis sai žüriilt reeglite rikkumise eest trahvi ja pidi karistusringi tegema. Aga pärast keris ta end uuesti ettepoole,» vahendas Kallas.

Laseri liider on kolme karistuspunktiga austraallane Tom Slingsby.
Pohlak sai esimeses sõidus 27. ja teises 39. koha ning on avapäeva järel 66 karistuspunktiga 34. kohal. «Esimene sõit oli tema poolt taktikaliselt perfektne ja üldse pidas ta sõidu ilusti vastu,» kiitis Kallas 19-aastast eestlannat. «Teine sõit oli juba väsimuse pealt, nii noorele tüdrukule on see ikka raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles