Skandaalse poolfinaali kaotanud vehkleja saab erimedali

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shin A Lam istumas protesti märgiks võistlusrajal.
Shin A Lam istumas protesti märgiks võistlusrajal. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Vehklemisliit (FIE) otsustas naiste epeevehklemise poolfinaali dramaatilisel moel kaotanud Lõuna-Korea esindajale Shin A Lamile anda erimedali.

Korealase poolfinaali lõpp Britta Heidemanni vastu läks väga tasavägiseks, vehelda oli jäänud vaid sekund ning korealane suutis sooritada topelttorke, mis oleks talle kindlustanud finaalikoha. Kohtunikud aga leidsid, et kohtumise lõpuni jäänud sekund polnud veel läbi ja kui vastasseis jätkus, suutis sakslanna torge tagada talle koha finaalis.

Kõigepealt läks kohtunikel sakslast soosiva otsuse tegemisega aega pool tundi ja pärast otsuse teatavakstegemist andis korealanna treener sisse ametliku protesti, mille arutamiseks läks veel pool tundi. Teise pooltunni istus A Lam üksi rajal, kuna sealt lahkumine tähendanuks otsusega leppimist. Kui kohtunikud olid protesti arutamise lõpetanud, juhatati nuttev A Lam siiski rajalt ära.

«Rahusvaheline Vehklemisliit (FIE) annab Shin A Lamile FIE erimedali,» ütles FIE esindaja. Täpsem medali üleandmise aeg on teadmata, kuid ilmselt toimub see olümpiamängude jooksul.

Teisipäeval toimunud pressikonverentsil ütles Korea Olümpiakomitee president Park Yong-Sung, et vehklemisliit mõistis, et neil oli ajavõtuga probleeme ning nad vabandasid finaalist välja jäänud sportlase ees.

«Vehklemisliidu esindajad ei oleks uskunud, et viimase sekundi jooksul võib toimuda kolm torget. Nende ajavõtussüsteem toimib ainult täissekunditega, sekundikümnendikke see ei loe,» sõnas Park. «Nad tunnistasid, et sellise ajavõtusüsteemi tõttu ei suutnud nad olukorda ausalt lahendada.»

Mõlemad skandaalses poolfinaalis osalenud sportlased pidid otsustavates kohtumistes tunnistama vastase paremust. Heidemann kaotas finaalis Jana Šemjakinale ning A Lam jäi pronksikohtumises alla Hiinat esindavale Yujie Sunile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles