Mark Zuckerbergi toakaaslane võistleb olümpiamängudel kolmikhüppes

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samyr Laine
Samyr Laine Foto: SCANPIX

Facebooki loomisega multimiljonäriks saanud Mark Zuckerbergiga Harvardi ülikoolis toakaaslane olnud Samyr Laine osaleb Haiti lipu all Londoni olümpiamängudel kolmikhüppes.

Advokaadi haridusega Laine on üks viiest Haitit esindavast sportlasest käimasolevatel suveolümpiamängudel. Tema vanemad kolisid USAsse küll juba 1970. aastatel, kuid 1984. aastal sündinud Laine tunneb siiski sidet oma juurtega.

Laine'i ei saa pidada olümpiaturistiks - mehe isiklik rekord on 17.39 ja selle hooaja parimal võistlusel on ta hüpanud 16.88. Siia kõrvale võib tuua võrdluseks, et parim eestlane, Igor Sjunin, on tänavu hüpanud parimal võistlusel 16.67. Pealegi pole Haiti lipu all olümpiale sõitmine just eriline unistus, kuna riigi eelarve olümpiamängudeks on vaid 400 000 dollarit ja sportlasi innustab pigem entusiasm.

14. kasutajana Facebookiga liitunud 28-aastane sportlane osales nii 2011. aasta Daegus kui ka 2009. aasta Berliinis peetud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel. Möödunud aastal Daegus peetud kolmikhüppe kvalifikatsioonis jäi tal 19. lõppvõistlusele jõudmisest  puudu 43 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles