Britid peavad Leedu imeujuja medalit ka enda omaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Meilutyte Londoni olümpiakullaga.
Ruta Meilutyte Londoni olümpiakullaga. Foto: SCANPIX

Suurbritannial ei läinud Londoni olümpiamängude ujumisvõistluste esimestel päevadel kõige paremini ning seega pöörati saareriigis palju tähelepanu 100 m rinnulijumises kuldmedali võitnud 15-aastasele leedulannale Ruta Meilutytele. Britid peavadki kuldset autasu ka osaliselt enda omaks, kuna kolm aastat saareriigis elanud Meilutyte õpib mainekas Plymouthi kolledžis.

«Kuldmedali võitnud leedulanna on Suurbritannia eluga kohanenud ja temast on saanud auväärne britt,» kirjutas Suurbritannia ajaleht The Independent. «Ruta Meilutyte kullavõit jõudis kahe riigi inimeste südametesse.»

Pärast kullavõitu on liikvele läinud ka jutud, et Suurbritannia on proovinud Meilutytet meelitada ka oma lipu alla võistlema, kuid 15-aastane leedulanna on need pakkumised tagasi lükanud.

«Ta on leedulane ja ei ole isegi mingit võimalust, et kuskilt ilmuks välja tema britist vanaema/vanaisa, kuid viimased kolm aastat on ta siiski õppinud ja elanud Plymouthis,» kirjutas The Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles